Alternative la Google Adsense in Romania

Pana de curand, cei de la Google Adsense aveau o politica foarte stricta fata de site-urile webmaster-ilor care incalcau (indiferent cum) regulile: conturile webmaster-ilor erau dezactivate fara macar sa li se explice de ce si bineinteles, fara a avea posibilitatea de a le mai activa vreodata.

In ultimul timp, insa, cei de la Adsense au inceput sa duca o politica mai putin agresiva si mai corecta: in functie de erorile comise de webmasteri, conturile acestora nu mai sunt dezactivate instant, intrucat echipa Adsense trimite un mesaj in care cere administratorilor site-urilor sa faca anumite schimbari sau sa stearga anumite articole (neconforme cu TOS-ul retelei de monetizare PPC) in temen de 3 zile. In cazul in care propietarii site-urilor se conformeaza si fac schimbarile, contul lor Adsense nu va avea de suferit; insa, in caz contrar, in cel mai bun caz reclamele vor fi dezactivate pentru site-ul respectiv, iar in cel mai rau, intregul cont Adsense va fi dezactivat.

Exista alternative la Google Adsense in Romania?

Da. Multi dintre cei care si-au vazut conturile (din reteaua mai sus amintita) inchise au fost fortatati sa caute alternative. Astfel au dat de etarget.ro, de k6.ro (retea inchisa), sau chiar de advertoriale.eu, site-uri care pot constitui o sursa alternativa de venit, uneori chiar mult mai buna decat cea oferita de Adsense.

Etarget.ro

Majoritatea celor care ii folosesc sunt multumiti de ei, mai ales ca reteaua aceasta este activa in 9 tari. Faptul ca se mandreste cu peste 20,000 de utilizatori nu face decat sa sporeasca gradul de incredere in ea.

Probabil cel mai mare avantaj oferit de cei de la etarget.ro e faptul ca ofera utilizatorilor posibilitatea sa isi scoata banii inca din momentul in care au castigat peste 50 de lei. Spre deosebire de cei de la Adsense care au o limita de minim 70 de Euro, reteaua Etarget face plati mult mai des si nici nu este extraordinar de pretentioasa cu privire la calitatea site-urilor.

Advertoriale.eu

Pana de curand, advertoriale.eu era o adevarata posiblitate de castig, mai ales ca webmaster-ii erau platiti per articol cu o suma cuprinsa dintre 3 si 10 Euro. Intotdeauna seriosi vis-a-vis de platile efectuate catre webmasteri si cu o politica destul de lejera, aceasta retea a prins destul de rapid popularitate in randul celor care voiau sa castige niste bani destul de rapid. In ultimul timp, insa, ofertele de advertoriale au scazut destul de mult, lucru care face ca o colaborare cu advertoriale.eu sa nu mai para o idee foarte buna.