Antreprenor in Romania? … mai bine nu

De multe ori m-am gandit sa imi deschid din nou o firma, am avut o firma (SRL) in anii de facultate dar si cand ma gandesc de cate ori mi-a trecut glontul pe la ureche, ma razgandesc 🙂 . Asta avand in vedere ca toti cei care erau pe langa mine au primit controale de la autoritati. Cu siguranta contabilitatea pentru firma nu era facuta cum trebuie, cel putin cea primara, nu aveam niciodata cu mine aviz de insotire a marfi sau cam asa cumva ii spunea. Am avut o contabila care se ocupa de actele companiei, din pacate nu era foarte buna asa ca de daca viitoare cred ca o sa apelez la o firma de contabilitate.

Cealalta varianta la care m-am gandit este sa imi fac un PFA, dar din pacate in ultima vreme s-au dat tot felul de legi care nu fac un PFA sa fie simplu de administrat. Dar cred ca cea mai mare problema a PFA-ului era ca aveam nevoie de o curs sau scoala care sa imi ateste cunostintele. Idea este ca daca ai un skill, si chiar daca esti foarte bun in ceea ce vrei sa faci, daca nu ai o diploma sa iti atestezi cunostintele nu poti sa iti faci PFA. Dar cu siguranta o sa apelez la o servicii contabilitate pentru PFA, decat sa mai apelez la vreo contabila plictisita.indentificarea modului preferat de a lucra

Problema pentru un antreprenor in Romania este multitudinea de taxe si hartiute care trebuie depuse. Din pacate foarte multi oameni renunta la ideea de a deveni antreprenori, tocmai din aceste cauze. Eu cel putin nu o sa imi fac un business fie PFA sau SRL, pana nu sunt sigur ca vreau sa ma leg la cap cu toata hartogaria. Chiar daca de multe ori ma gandesc sa imi deschid un magazin online, pe o nisa pe care cred ca o sa mearga. Dar cand imi aduc aminte de toate hartiile si probleme care le-as putea intampina. Asa face ceva da ar fi o lege de la stat ca fiecare din noi antreprenori sa aiba o perioada de “proba” in care sa nu ai controale neanuntate sa iti dea sansa sa te pui pe picioare.