Au firmele de curatenie viitor in Romania?

Noi romanii suntem obisnuiti sa ne facem noi insasi majoritatea lucrurilor prin casa, incepand de la mici reparatii pana la modificari majore. Dar cand vine vorba de curatenie, nici macar nu ne trece prin cap sa platim pe cineva pentru acest serviciu.

Adevarata intrebare este insa de ce nu? Aici ma refer la cei care isi permit sa angajeze pe cineva pentru curatenia casei. Am auzit cazuri in care unele persoane, chiar daca isi permit sa angajeze pe cineva sau o firma, sa le faca curatenie, nu o fac pentru ca printr-o portie buna de curatenie elimina din stresul acumulat la locul de munca. Din pacate astfel de cazuri sunt foarte rare si mi-ar fi facut mare placere sa fac parte din ele. In tarile vestice, mai dezvoltate din punct de vedere economic, foarte multe persoane isi angajeaza o menajera sau o firma de curatenie care sa le faca curatenie in casa o data sau de mai multe ori pe saptamana. In cea mai mare parte din cazuri, persoanele care fac curatenie sunt romani sau originari din Europa de Est. Strainii cu bani au inteles ca pot folosi timpul mlt mai eficient, lucrand la cea ce se pricep, decat sa faca curatenie. aspirator

Aceasta practica va incpe sa se aplice si in Romania tot mai mult, mai ales in orasele mari, ca de exemplu in Bucuresti, Cluj sau Timisoara, unde au aparut firme de curatenie care ofera astfel de servicii. Este o piata aflata la inceput, dar in crestere, si cel mai probabil va dura 10-20 de ani pana la maturizare. Depinde foarte mult si de cum vor evolua veniturile romanilor.

Ne punem intrebarea de ce sa apelam la o firma de curatenie? Foarte simplu, ei facasta tot timpul si cu siguranta o fac mai bine si mai eficient. Apoi, nu mai trebuie sa cumperi o multime de produse de curatat, pentru ca de obicei ei au tot ce e nevoie. Sunt firme care au aparate speciale de curatat, cum sunt cele pentru covoare sau sau tapiterii. Cu siguranta nu vei reusi sa iti cureti covoarele la fel de bine cum o fac astfel de aparate. Un alt aspect important este comfortul tau personal, pleci la un film sau mananci in oras, si cand te intorci casa este curata, in loc sa iti pierzi ore in sir curatand, mai ales daca iti poti permite acest serviciu.