Dacia Lodgy – noua masina de 5-7 locuri de la Dacia- Renault

Acum cateva luni, cand a fost anuntata pentru prima data Dacia Lodgy, pe forumurile auto au inceput sa apara fel de fel de speculatii in legatura cu ceea ce aceasta masina va ascunde sub capota si in legatura cu scopul de drept al acestui model. De fapt, Dacia Lodgy se vrea a fi o masina de familie ieftina – dovada in acest sens sta oferta de pret care arata ca cea mai ieftina versiune cu 5 locuri si 85 CP, cu motor de 1,6, costa doar 9500 de Euro – capabila sa transporte atat bagaje voluminoase, cat si un numar mare de persoane.

Exista si o parte mai putin buna: doar 20% dintre piesele care au intrat in componenta acestei masini au fost produse in Romania, restul de 80% fiind facute in Maroc. Acest lucru nu poate decat intari zvonurile care spuneau inca de acum cateva luni ca planurile Renault sunt de a se muta in Africa, acolo unde preturile pentru forta de munca sunt net inferioare fata de cele din Romania sau de restul Europei.

Revenind la modelul Lodgy, trebuie mentionat ca el este disponibil in trei versiuni: Acces, Ambiance si Laurate. La randu-le, fiecare este diponibil in mai multe variante de motorizare. Totusi, ca idee, cele pe care se pune accent mai mult sunt cele 2 propulsoare pe benzina de 90, respectiv 100 cai putere, precum si 2 motoare diesel de 85 si 115 CP cu o capacitate cilindrica de 1.5-1.6 cmc.

In ceea ce priveste numarul de locuri disponibil, Dacia Lodgy poate fi cu 5, dar si cu 7 locuri. Interesant e faptul ca la versiunea cu 7 locuri, in cazul in care bancheta din spate se rabateaza (sau se scoate), capacitatea de transport a portbagajului creste pana la 827 dm3, volum suficient de mare pentru a satisface nevoile oricarei familii in materie de bagaje.
Pana in prezent, Dacia-Renault a inregistrat deja circa 200 de comenzi pentru modelul Lodgy, iar specialistii estimeaza ca pana la sfarstiul anului, vor mai fi vandute cel putin 1000 de masini doar in Romania.