Beneficiile de a fi independent

Toti visam la o viata  fara responsabilitati si griji exact ca atunci cand eram copii. Vrem sa primim tot ce dorim si sa nu  platim pentru ele, o viata fara un loc de munca(care este de multe ori foarte stresant). O asemenea viata nu exista, cel putin nu pentru marea majoritate dintre noi, sunt probabil doar cativa norocosi. Dar o asemena viata poate deveni si plictisitoare. Cel mai bine este sa ne luam viata in propriile maini sa  devenim independenti. Mai jos o sa va prezint cateva motive pentru a deveni independent.

  • Faci ce vrei cu banii tai – Cand iti castigi tu banii faci ce vrei cu ei. Daca banii vin de la parinti si iti cumperi lucruri cu care ei nu sunt de acord, s-ar putea sa nu iti mai dea bani.indentificarea modului preferat de a lucra
  • Esti mai responsabil – Oricat au incercat parinti nosti sa ne invete sa fim responsabili, cel mai bine inveti cand trebuie sa ai grija tu de casa, bani, servici si altele.
  • Faci ce vrei –  Nu esti obligat sa ii intrebi pe altii ce vrei sa faci, o faci si gata. Cand eram copii trebuia sa cerem aprobarea parintilor, cand esti independent faci ce vrei.
  • Creste increderea in tine – Dupa ce reusesti sa iti organizezi viata cum vrei tu, creste increderea in propriile forte.
  • Regulile tale – Cand nu esti independent trebuie sa urmezi regulile altor persoane, de care depinzi. Dar cand esti independent iti faci regulile tale.
  • Decizii mai bune – De obicei cand esti independent trebuie sa iei foarte multe decizii, alte mai bune, alte mai rele. Dar cu timpul acesta experienta de a lua decizii constant pentru lucruri importante, te va face sa iei decizi mai bune din cauza experientei. Mai ales cand resusesti sa iti dai seama care au fost deciziile proaste luate pana atunci.
  • Iti depasesti limitele – Cand esti independent, cateodata trebuie sa faci lucruri care in mod normal nu le-ai face. Acest lucruri te vor face sa ai o experienta de viata mai vasta, astfel limitele cunostintelor tale se vor extinde.

Viata de persoana independent nu este pentru toti. Dar cred ca fiecare dintre noi are un prieten sau cunoaste pe cineva, care a realizat foarte multe in viata fara ajutor. Aceasta persoana este independenta. De cele mai multe ori o astfel de persoana isi va implini majoritatea viselor.