BT Obligatiuni de la Banca Transilvania, alternativa la depozitele bancare

BT Obligatiuni este un fond de investii administrat de BT Asset Management, care face parte din grupul financiar Banca Transilvania.

Scopul acestui fond este de a obtine randamente mai bune decat la dobanzile bancare. Dar fara asi asuma riscuri mari. De aceea majoritatea banilor(3/4) sunt investiti in depozite bancare si aproape ¼ din fonduri sunt investite in obligatiuni.

Dobanzile bancare care pot fi obtine de fondul BT Obligatiuni sunt mai mari decat daca am incerca sa ii depunem noi direct la banca. Au o putere mare de negociere a dobanzilor, datorita sumelor pe care le investesc.banca transilvania

BT Obligatiuni este un fond deschis in care cea mai mica investie poate fi 1 unitate de fond. A carui valoare este de 16,27(la data de 22.07.2014).

Numarul de investitori in acest fond de obligatiuni depaseste: 18 mii si valoarea activelor  depaseste 800 de milioane de lei.

Pentru a investi in acest fond puteti merge la orice sucursala a Bancii Transilvania. Cei care au deja unitati de fond cumparate si au internet banking de le BT, pot cumpara unitati direct de pe internet(de la sectiunea plati). Nu cumparati direct de pe internet, daca nu aveti deja unitati cumparate.

Avantajele:

  • dobanda mai mare decat la depozitele bancare clasice
  • profit de risc mic, comparabil cu fondurile de actiuni
  • pot fi rascumparat fara penalizare(adica nu aveti o perioada minima in care trebuie sa detineti obligatiunile)

Dezavantaje:

  • nu puteti avea access imediat la bani –  ultima data cand am fost la ei perioada de rascumparare era de maxim 3 zile.
  • bani nu sunt asigurati de fondul de garantare a depozitelor bancare.

 

Acest articol nu este o recomandare de investitie. Prezinta doar o alternativa la depozitele bancare clasice.