Ce este Fondul Proprietatea ?

Fondul Proprietatea

De ceva vreme am vazut o multime de anunturi de genul: cumpar actiuni la Fondul Proprietatea sau stiiri ca Fondul Proprietatea o sa fie listat la Bursa de Valori Bucuresti (bvb.ro) dar nu aveam idee cu ce se mananca, am extras cateva informatii despre Fondul Proprietatea.

Ce este Fondul Proprietatea?

Fondul Proprietatea a fost infintat in 2005 de Guvernul Romaniei ca un fond de investitii, pentru a putea despagubii persoanele ale caror proprietati au fost confiscate in perioada comunismului.

Fondul Proprietatea a devenit cea mai valoasa companie din Romania cu o valoare de peste 3.5 miliarde de euro.

Nu sunt un expert economic, dar avand in vedere ca valoarea nominala este de 1 leu pe actiune, sunt sigur ca  maine 25.01.2011, de cand se va incepe listatea la Bursa de Valori Bucuresti pretul va creste foarte mult.

De ce? Simplu, piata de actiuni tine cont pe langa valoarea/profitul companiei la care se cumpara actiuni si de cerere si oferta, sunt sigur ca cei care detin actiuni la Fondul Proprietatea nu o sa vrea sa le vanda fara sa obtina un profit acceptabil, astfel o sa fie foarte multa cerere de actiuni FP si foarte putini dispusi sa vanda, deci pretul va creste foarte mult.

Simbolul bursier al Fondului Proprietatea este FP.

Sa vedem daca am dreptate.

P. S. Daca as avea bani as cumpara si eu maine dimineata cand se listeaza la bursa, dar o sa ratez si afacerea asta :).