De ce vinde statul actiunile la Transgaz?

Transgaz

Transgaz

Recent s-a incheiat oferta secundara pentru Transgaz(TGN), prin care statul a vandut o parte(15%) din actiunile pe care le detinea la aceasta companie. Ce nu inteleg este de ce au vandut actiuni la o companie care face profit an de an si de la care a incasat in ultimi ani dividende foarte mari. Din cate am citit, se zice ca asa era in acordul realizat cu Fondul Monetar International(FMI).

Ma enerveaza cand vindem prima data ce avem profitabil si raman companile care merg in pierdere sau au datorii foarte mari. Acum cativa ani imi aduc aminte ce noroc am avut ca statul pentru ca nu a reusit sa vand un pachet important de actiuni la OMV Petrom(SNP). O companie care a realizat in ultimi 2 ani profituri de miliarde de  lei.

Ar trebui sa vand cele care merg pe pierdere si in rest sa tina pentru ei, minele de aur ca Transgaz sau Romgaz. Iar cand semneaza acorduri cu FMI sa fie mai atenti, nu vrem sa vindem companiile profitabile strainilor, doar pe cele care au nevoie de investitii si care trebuie aduse pe linia de plutire pentru ca au pierderi foarte mari.