Profitul BT a crescut cu 47% in primul trimestru din 2015

Cu toate probleme existente in sistemul bancar romanesc sunt si banci care reusesc sa faca profit. Banca Transilvania a reusit sa isi creasca profitul in primul trimestru din 2015 cu 47% fata de aceeasi perioada  a anului trecut. BT a raportat un profit de net de 152 mil. lei (aproximativ 35 mil. euro) in aceeasi perioada veniturile operationale ale bancii au cresscut cu 29% la 548 milioane de lei.

banca transilvaniaBanca Transilvania a fost pentru mine tot timpul o banca pentru oameni, care poate nu a avut tot timpul cele mai bune dobanzi la credit sau depozite, dar este o banca care se afla intr-o evolutie continua, tot timpul incearca sa ofere ceva nou.

Chiar recent am citit prin presa ca BT ofera credit cu dobanzi foarte bune (undeva intre 4-4.5% ) pentru companiile din Romania care vor sa isi achizitioneze utilaje sau masini. Dar au introdus o clauza special pentru a obtine aceasta dobanda mica, echipamentele sau utilajele trebuie sa fie produse in Romania in proportie de cel putin 70%. Foarte interesant, o banca incearca sa stimuleze cumpararea de produse romanesti. Cu siguranta actionarii BCR si BRD nu sunt preocupati de astfel de actiuni. Sunt foarte curios ce produse o sa mai aduca pe piata aceasta banca, care se afla intr-o dinamica continua.