Facebook covers – ce sunt si la ce ajuta

Cand Facebook a anuntat modificarea tuturor profilelor utilizatorilor si adaptarea lor la modulul Timeline, o buna parte dintre utilizatorii acestei platforme social media s-a declarat din start impotriva unei astfel de initiative. Motivele invocate se bazau in mare parte pe faptul ca noua interfata afisata catre utilizatori era mai complicata si ca nu putea sa aduca nimic bun.

Initial, s-a spus ca modulul timeline avea sa fie aplicat tuturor profilelor, insa datorita numarului mare de proteste, Facebook a decis ca implementarea lui sa fie obligatorie doar la paginile de brand, urmand ca adaptarea profilelor utilizatorilor sa se faca treptat. La momentul acesta, o buna parte dintre utilizatori a trecut deja, voluntar sau nu, la timeline, insa unii au decis sa amane momentan aceasta migrare.

Ce aduce nou acest modul? Ei bine,  el a introdus notiunea de Facebook covers, termen care denumeste pozele acelea dreptunghiulare plasate deasupra tuturor profilelor. De asemenea, modul de vizualizare al profilelor, indiferent ca e vorba de pagini de brand sau personale, e structurat/impartit in 2 coloane patrate, lucru care cel putin teoretic, permite o intelegere mai buna a postarilor.

Revenind la Facebook covers, ele au inceput sa fie bine primite de catre toti utilizatorii. Modul inteligent de auto-redimensionare a pozelor, cat si ofertele site-urilor care se ocupa cu creatia de coperte pentru profilele FB au facut ca cei mai multi utilizatori activi sa treaca voluntar la noul design.

De ce?

Pentru ca prin structura si pozitionarea lor, pot fi folosite pentru reclama sau pentru transmiterea unor mesaje in cazul companiilor si a campaniilor sociale. Poate la prima vedere, nu pare mare lucru, dar pentru o pagina care are milioane de Like-uri, orice vizualizare a profilului inseamna o posibilitate de reclama in plus. Tocmai de aceea se pune un asa mare accent pe Facebook covers si tocmai de aceeau au aparut peste noapte atatea site-uri care se ocupa cu creatia unor astfel de… produse.