5 aplicatii iPhone utile

Pentru cei de la Apple, problema de incompatibilitate intre aplicatii nu a fost niciodata un impediment de dezvoltare, asta chiar daca numarul device-urilor Android (si implicit, numarul aplicatiilor menite a fi folosite de telefoanele care) a fost dintotdeauna cu mult mai mare. Avand o piata bine stabilita, dar si un procent de returning customers imens, compania din Silicon Valley se bucura de o activitate extrem de intensa pe piata aplicatiilor (atat cele creatie proprie, dar si cele programate de diversi specialisti in iOS).

In cele ce urmeaza, vom prezenta 5 aplicatii iPhone utile, menite sa imbunatateasca folosirea experienta utilizatorilor in urma folosirii unui smartphone Apple.

5. Instagram – cumparata de Facebook cu un miliard de dolari, aplicatia (si tot ce e in spatele ei, inclusiv platforma online de sharing) permite utilizatorilor sa adauge diferite filtre pozelor facuteĀ  cu telefoanele proprii. Este foarte la moda printre posesorii de smartphone-uri, mai ales ca exista versiuni atat pentru iOS, cat si pentru Android.

4. Red Laser – este o aplicatie downloadata de peste 30,000,000 de oameni, semn ca stie sa isi faca treaba. In principiu, aceasta aplicatie scaneaza orice cod de bare si orice cod QR, urmand ca ulterior, la doar dupa cateva secunde de la data scanarii, sa ofere informatii despre produsele sau serviciile respective.

3. Distance Meter Pro – transforma smartphone-ul intr-un GPS, care pe langa faptul ca monitorizeaza distanta parcursa, numarul de pasi si viteza, mai masoara si numarul de calorii arse. Este o aplicatie extrem de folositoare pentru sportivii de performanta, dar si pentru cei carora le place sa aiba o viata sanatoasa.

2. Evernote – e aplicatia perfecta pentru oamenii ocupati. Practic, ea pune la dispozitia utilizatorilor o tastatura virtuala, urmand ca orice document salvat sa apara instant si pe celelalte device-uri din retea. Asemanatoare cu Dropbox, Evernote poate fi folosita pentru scrierea unor cursuri, a listelor de cumparaturi (direct la calculator, urmand ca documentul sa fie preluat de smartphone) si a tuturor celorlalte texte de care utilzitaroii au nevoie.

1. Facebook – ofera acces complet la Facebook, cea mai populara platforma de socializare a momentului.