iPad 2 – despre pret si specificatii tehnice

Tableta iPad 2 – facuta de chinezii de la Foxconn sub semnatura Apple – a fost lansata in primele zile de primavara ale anului 2011, chiar de catre CEO-ul de atunci al Apple, Steve Jobs. Ea nu a fost lansata simultan in toata lumea, unele dintre regiunile de pe mapamond fiind dinadins amanate pentru a putea studia reactia si feedback-ul oferit de cumparatori.  In Romania, tableta iPad 2 a ajuns la circa o luna de la lansarea oficiala, undeva in primele zile ale lunii aprilie. Unde anume? In stocurile celor mai importante magazine de profil IT, in speta eMag si Quickmobile/EvoMag.

In ceea ce priveste care caracteristicile tehnice, tableta produsa de la Apple a incorporate:

  • Un procesor Apple A5 de 1,Ghz dual-core;
  • 512  Mb de memorie RAM DDR2;
  • o baterie Li-Ion capabila sa reziste pana la 10 ore in regim de functionare normala;
  • intre 16 si 64 de Gb de memorie;
  • touschscreen capacitiv;
  • Bluetooth 2.1 + placa wireless pentru conexiunea la net;

La momentul respectiv, tableta iPad 2 rula programul de operare iOS, insa odata cu lansarea noilor versiuni – 5.0, 5.1, respectiv 5.1.1 – mai toate produsele conectate la Internet au suferit automat un upgrade la ultima versiune;

Despre iOS 5.1.1, fanii Apple spun ca este un update foarte bun, care mareste substantial perioada de viata a bateriei. De asemenea, in ceea ce priveste aplicatiile pre-instalate, tableta a fost livrata cu software-uri gratuite pentru Youtube, Mail, iTunes,  Game Center si PhotoBooth. Bineinteles, toti cei care doresc mai multe aplicatii pentru tabletele lor, le pot achizitiona din Apple AppSore la preturi incepand de la $0.99.

In ceea ce priveste pretul actual al tabletei iPad 2, el se invarte undeva in jurul sumei de 1800 de lei  pentru versiunea cu 16 Gb si Wi-Fi  si de 2400 de lei pentru versiunea Wi-Fi+3G. Desi Apple a lansat deja si a treia generatie de tablete si exista zvonuri ca va lansa alte 2 modele in lunile ce urmeaza, cel putin teoretic, iPad 2 ar mai trebui sa poata fi gasit pe piata pentru cel putin inca 1 an de acum incolo.

[tp_product id=”1131454″ feed=”561″]