Informatii despre centralele electrice care folosesc energie geotermica

Energia geotermica este foarte interesanta, deoarece se poate considera ca o resursa nelimitata. Folosirea energiei geotermice pentru incalzire sau pentru a produce energie electrica nu genereaza poluare. Asta in cazul in care nu se folosesc sisteme cu circuit deschis. In sistemele cu circuit deschis apa, extrasa din pamant este deversata in rauri sau pe terenuri. Aceasta apa poate contine elemente care pot dauna mediului inconjurator(arsenic, dioxid de carbon, mercur, sulf, etc…). In sistemele cu circuit inchis, apa extrasa este introdusa din nou in pamant.¬†Energie Electrica Bec

Energia Geotermica este considera regenerabila din cauza ca este disponibila in cantitati uriase. Dar daca ne gandim caldura este extrasa din apa sau aburi, iar apoi acesta este trimis inapoi in pamant. Rezultand intr-o schimbare permanenta a pamantului, dar schimbare este atat de mica incat acest tip de energie este considerat regenerabil.

Gasirea unei zone favorabile pentru extrage

Sursa poate fi nelimitata daca se gaseste un locatie potrivita este gasita. Cateodata este foarte greu sa gasesti o locatie potrivita. Iar daca aceasta se afla intr-o zona protejata sau aproape de un oras, este foarte greu de obtinut  autorizatiile de extragere.

Localizarea de unei zone favorabile este de multe ori, o loterie, pentru ca nimeni nu poate stii dinainte potentialul exact.

Centralele care produc energie electrica cu energie geotermica nu au nevoie de surse de energie externe pentru pompare sau generare. O mica cantitate de energie este necesara pentru pornirea echipamentelor, dar odata pornita centrala va consuma energie din propria productie, iar surplusul poate fi folosit sau vandut.

Siguranta acestor centrale este mare, in comparatie cu centrale care folosesc combustibili fosili pentru generarea energiei electrice. Se intampla, mai rar ca vaporii de apa sa fie insotiti de vapori care sunt inflamabili. Cand se intampla, de obicei se iau masuri care sa asigure o functionare fara incidente, dar costul productie este mai mare.

Construirea unei centrale geotermice are si riscuri financiare. Se poate investi mult intr-o astfel de central si apoi temperatura sursei de energie geotermice sa se reduca. Astfel eficienta producerii energie electrice este pot mai mica. Se poate intampla si ca presiunea sa scada astfel incat sa nu mai poata fi pompata in centrala, este necesar investitia in echipamente mai performante de pompare.