Fifa 13 sau mai bine zis, 2013

Desi in mod oficial, numele acestei versiuni este Fifa 13, multa lume se va referi la acest joc spunand/gandindu-se la Fifa 2013. Pe 25.09.2012 va fi ziua oficiala de lansare a acestui joc in Statele Unite ale Americii, urmand ca pe 27 sa fie lansat in Australia, iar pe 28, acest joc sa soseasca in Europa. Cel mai probabil, in Romania va ajunge pentru prima data la eMag, insa momentan, e prea devreme sa stim preturile la care va fi disponibil.

De ce preturi? Pentru ca Fifa 13 va fi disponibil atat pentru PC, cat si pentru consolele Play Station 2 si 3, Wii, Xbox 360, ba chiar si pentru device-urile Apple.

Ce va aduce acest joc in plus fata de versiunile anterioare? In primul rand, va include pentru prima data Liga De Fotbal Profesionala Saudita, fiind primul simulator de fotbal in care vor fi incluse mai multe echipe din cadrul zonei respective. Totodata, cei de la EA Sports au spus ca au lucrat la nivele diferite de dificultate in functie de device-urile pe  care acest joc va fi rulat, astfel incat utilizatorii sa nu resimta dezavantaje de niciun fel.

De asemenea, nivelul de inteligenta al atacantilor va fi unul mai crescut, lucru care nu poate decat sa ofere o dinamica mai puternica jocului, intrucat toti membrii echipei vor anticipa mult mai bine actiunile gamer-ului, respectiv a jucatorului care are mingea la picior.  Totodata, e primul joc in care gamerii vor avea mai multe posibilitati pentru situatiile 1 vs 1, cu mentiunea ca orice greseala in plasarea comenzilor corecte nu va face decat sa ofere sansa fundasilor de a recupera mingea si de a o transmite catre cei din atac.

Iata si un aspect amuzant: FIFA 2013 va fi primul joc in care membrii unei echipe vor avea posibilitatea sa se certe cu arbitrul. Sigur, cel mai probabil se vor alege cu un cartonas galben, insa aceasta optiune va fi substituentul perfect pentru asa numitele rage quits.

Asadar Fifa 13 va fi, fara indoiala, unul dintre cele mai bune jocuri ale toamnei si bineinteles, unul dintre cele mai vandute jocuri.