Beneficiile si efectele secundare ale dietei Atkins

Dieta Atkins este una dintre cele mai cunoscute si populare diete din lume si o alternativa la pastile de slabit. Renuntarea la carbohidrati in favoarea grasimilor este ideea de baza. Pentru a produce energie, corpul foloseste grasimi in locul carbohidratilor.

Cu cat este o dieta mai populara, cu atat mai multe conceptii gresite apar despre ea. Nu cred ca exista dieta care sa ofere doar beneficii si sa nu aiba si efecte secundare. De obicei de la aceste beneficii si efecte apar cele mai multe concepti gresite despre diete. Pentru ca o dieta sa fie de succes trebuie sa urmati planul recomand de experti, nu de ceea ce va spun prieteni sau familia. De cele mai multe ori, pentru a scoate pe piata o dieta buna, este nevoie de cativa ani de studii, cred ca in unele cazuri au fost nevoie chiar de zeci de ani pentru a perfecta o dieta.

Una dintre cele mai frecvente concepti gresite despre diet Atkins este ca trebuie sa renuntatii total la carbohidrati, in special in primele doua saptamani. Dar unii experti considera ca aceasta etapa poate fi omisa. Corpul are nevoie de anumiti carbohidrati, de exemplu cei gasiti in fructe si legume. Ideea este de a reduce carbohidratii in timpul primelor 2 saptamani, apoi treptat sa fie introdusi in alimentatie, pana in punctul in care incepeti sa luati din nou in greutate. Acesta este punct optim in care carbohidratii nu va ingrasa, dar nici nu va ajuta sa pierdeti greutate. Aveti nevoie de fibrele oferite de fructe si legume, in cazul in care organismul nu primeste suficiente fibre puteti suferi de constipatie si alte probleme gastro-intestinale. Dar cu ajutorul unui supliment de fibre, nu mai trebuie sa va mai ganditi daca acest concept este gresit sau corect.

Consumul ridicat de grasimi si proteine din dieta Atkins creste riscul de atac de cord. In mod surprinzator , studiile au aratat ca acest lucru nu este adevarat si chiar ca nivelul ridicat de colesterol, tensiunea arteriala si trigliceridele scad. rosia

O alta conceptie gresita este ca dieta Atkins, care este bogat in proteine va va afecta functiile renale. Conceptia gresita ca nivelul ridicat de proteine din sange va avea efect asupra functiei renale. Daca aveti probleme cu rinichii s-ar putea ca dieta Atkins sa le inrautateasca. De aceea, este bine sa consultati cu un medic specialist inainte de a urma aceasta dieta.

Reducerea nivelului de calciu din corp este in o conceptie despre dieta Atkins. Ambele tabere ofera argumente pro si contra, cea mai populara este riscul aparitiei osteoporozei. Pentru siguranta dumneavoastra, va recomand sa luati un supliment de calciu in fiecare zi cand tineti aceasta dieta.

Cu siguranta sunt mai multe, dar le-am prezenta pe cele mai comune si importante. Este important sa va consultati cu un medic specialist inainte de a urma orice dieta sau de consuma produse de slabit, mai ales daca aveti probleme de sanatate. Beneficile si efectele secundare ale fiecare diete va pot afecta in functie de nevoile fiecarei persoane. Cu siguranta sunt persoane care au urmat diete nu doar pentru a pierde in greutate ci si de  beneficiile oferite aceasta.