Scapa de rozatoare apeland la deratizare!

Rozatoarele – un subiect care unora le provoaca repulsie, iar altora teama. Nimeni nu isi doreste sa imparta locuinta sau spatiul in care lucreaza cu acestea. Si nu este vorba doar de disconfort, problema poate deveni extrem de periculoasa pentru sanatatea locatarilor. Indiferent de motivul pentru care ne dorim sa scapam de sobolani solutia o reprezinta serviciile de dezinsectie deratizare.

Cum poti preveni aparitia rozatoarelor?

Nu exista nicio garantie ca nu vei avea niciodata soareci in casa sau in cladirea de serviciu sau ca nu vei avea niciodata nevoie de deratizare, dar poti totusi reduce riscul aparitiei lor respectand cateva conditii minime de igiena si organizare: depozitarea gunoiului in spatiile special amenajate si pe termen scurt, pastrarea alimentelor in recipient bine inchise, astuparea gaurilor prin care ar putea patrunde in cladire, etc.

Daca in cazul unei case la curte sau a unei firme lucrurile pot fi gestionate mai usor situatia poate fi delicata intr-un bloc de locuinte, pentru ca toti locatarii ar trebui sa respecte conditiile mentionate si acest lucru nu se intampla intotdeauna. Chiar si pentru o deratizare este nevoie de acordul tuturor.

De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani prin deratizare?

dezinsectie deratizare

Rozatoarele sunt animale cu un ritm ametitor de reproducere. Spre exemplu, o femela de soarece fata de pana la 6 ori pe an cate 4-8 pui, iar o femela sobolan fata chiar si de 7 ori pe an pana la 10 pui. Daca luam in calcul faptul ca sobolanul nu traieste niciodata izolat, ci in grupuri de minim 50 de indivizi, faceti un calcul simplu. Se intelega ca problema nu trebuie nicidecum ignorata pentru ca se poate agrava. Apelati chiar acum la o firma de deratizare!

Pagubele materiale produse de rozatoare sunt insemnate, acestea fiind omnivore. Practic, consuma orice si oricat. Pe cat de mici sunt, pe atat de mult consuma. Daca intr-o locuinta pierderile nu par mari la prima vedere, alta este situatia in cazul societatilor comerciale. Spre exemplu, imaginati-va situatia unei invazii de rozatoare intr-un depozit de cereale, intr-un supermarket sau intr-o societate din industria alimentara. Daca in cazul unei locuinte se recomanda o deratizare la fiecare sase luni, persoanele juridice ar trebui sa faca o deratizare trimestrial, pentru o buna desfasurare a activitatii, in conditii igienice.

Pe langa faptul ca rozatoarele consuma cantitati considerabile din alimente le infesteaza pe cele ramase. Si nu sunt deloc putine bolile pe care le transmit omului care intra in contact cu alimentele sau obiectele infestate. De la diversi virusi si paraziti pana la Salmonella, leptospiroza, soarecii pot fi foarte periculosi pentru sanatatea omului. Unele forme pot deveni grave, chiar provoca decesul persoanei. Asadar sa apelezi imediat la deratizare este o preocupare pentru sanatate si bunastare, nicidecum un moft.

Pisica nu mai e de multa vreme o solutie de a scapa de rozatoarele din gospodarie. Iar in cazul unui bloc de locuinte nici o armata de pisici nu ar putea rezolva problema soarecilor si a sobolanilor din scara si subsol. Tot firma de deratizare e cea mai buna si sigura optiune.

Daca tot am ajuns la subiectul daunatorilor care ne afecteaza nu doar confortul, ci si sanatatea ar trebui sa mai amintim si de diversele specii de insecte. Nu ii lasa nici pe acestia sa iti invadeze spatiul. Scapa de gandaci cu ajutorul unei firme de dezinsectie. Pentru o cladire curata si sanatoasa nu uita de cei 3 D : dezinsectie, deratizare, dezinfectie!