Semnificatia numelor

In timp ce semnificatia numelor istorice este una usor de aflat, exista unele care necesita o mai mare si mai atenta documentare, astfel incat aceasta nu este intotdeauna la indemana tuturor. De aceea, in mediul online au aparut, in ultimii ani, o multitudine de liste care sa cuprinda, intre paginile lor, semnificatia numelor care sunt mai populare printre alegerile viitorilor parinti contemporani.

Semnificatia numelor la moda printre alegerile care sunt specifice unei anumite perioade de timp poate fi gasita, de multe ori, printre celebritatile acelor momente. Desigur, aceste alegeri nu sunt unele tocmai inspirate, deoarece, in timp ce o celebritate este populara timp de cativa ani, copilul care poarta numele va trai mult timp cu acesta, astfel incat, peste 50 de ani, de exemplu, alegerile gresite ale acelei vedete pot atarna ca o stigmata asupra acesteia. Astfel, daca initial semnificatia numelor alese era una pozitiva, de-a lungul timpului, ea poata capata conotatii negative ce pot avea repercusiuni neplacute asupra purtatorilor lor.

De aceea, este bine ca parintii sa se gandeasca foarte bine si pe un timp indelungat la semnificatia numelor pe care acestia le aleg pentru copiii lor. Cele mai bune alegeri par a fi acele nume care exemplifica personaje constante, precum cele din opere literare, istorie sau mitologie. In acest fel, parintii se pot asigura ca semnificatia numelor alese pentru cel mic este una ce va surprinde placut pe cei in fata carora acesta se va prezenta. Prin semnificatia numelor putem spune adevarate povesti, ne putem manifeste preferintele, dar si gradul de educatie sau de cultura pe care il avem, si, in special, dragostea pe care o purtam copiilor nostri, deoarece numele este primul dar pe care il putem face noului nascut. Asadar, inainte de a se naste cel mic, este necesara o meditatie profunda asupra acestui aspect, pentru ca el sa nu va reproseze mai tarziu luarea unei decizii gresite, in ceea ce il priveste.