De ce trebuie sa tinem cont cand vrem sa ne cumparam un smartphone

Ziua celor mai mari reduceri se apropie cu pasi repezi. Pentru cei care vor sa-si cumpere un smartphone, acum este momentul oportun, pentru ca preturile mici vor fi aliatii lor. E posibil sa ne fi ales din timp modelul pe care il vrem, e posibil sa ne mai gandim inca, e posibil sa ne schimbam alegerea la vederea unuia mai performant sau mai placut privirii.

1 – Aspectul are o importanta majora. Desi unii spun ca ceea ce inauntru e mai important, daca nu iti place cum arata telefonul, l-ai luat cam degeaba pentru ca nu vei fi multumit de el. Designul telefonului este criteriul care face diferenta, fara sa tina cont de caracteristicile componentelor. Pentru ca a fi multumiti de cum arata telefonul pe care il vom tine in mana, depinde placerea cu care il vom utiliza.

2 – Marimea ecranului e o caracteristica ce creste in dimensiuni in ultimii ani. Ba chiar putem spune ca s-a depasit o anumita limita si se tinde la ceva intre telefon si tableta. Oricum ar fi, pe un smartphone trebuie sa depasim nivelul de baza, cel de telefon, si sa putem folosi in mod optim jocurile, sa citim emailurile fara dificultati si sa putem distinge detaliile in vizionarile de filme.

3 – Caracteristicile componentelor. Daca vrem sa fie un smartphone performant, cu care sa nu intampinam probleme, specificatiile componentelor ar trebui sa fie dintre cel mai bune. Probabil ca banii ne imping sa achizitionam un model low cost cu care consideram ca ne putem face treaba. Insa la primul test mai greu vom vedea ca 512 MB de RAM nu sunt de ajuns, de aceea un minim de 1 GB vor fi necesari. Si despre procesor putem spune acelasi lucru, fiind nevoie de unul care sa aiba o frecventa ce sa depaseasca 1.5 GHz, pentru un comportament performant. Daca telefonul va fi doar pentru moft si va fi folosit pentru functii de baza, un model ieftin isi va face treaba, indiferent ce specificatii av avea, cele mai multe fiind suficiente.

4 – Pentru cei care calatoresc mult, prezenta unui GPS este foarte importanta. Nu se stie cand ai nevoie de un indrumator. Cu atat mai mult pentru cei care calatoresc in afara tarii sau sunt incepatori in ale soferiei. Un ajutor pentru a gasi drumul corect iti poate salva cateva ore.

5 – In cazul in care vrei sa-l folosesti pentru trafic de date, caci asa e si normal, ca doar de aceea e smartphone ci nu unul clasic, conexiunile 3G ori mai nou 4G sau cele Wi-Fi sunt cele care iti vor aduce emailurile pe ecran sau te vor conecta la retelele de socializare.

6 – Bateria e o componenta importanta pentru ca in functie de cat de mult dureaza aceasta, vom fi siguri ca vom putea utiliza telefonul cand avem nevoie. Un smartphone a carui baterie ne tine doua zile e considerat bun. In conditiile in care se initializeaza apeluri, se foloseste accesul la internet si se comunica prin email sau mesagerie, adica o utilizare in mod intensiv.

7 – Sistemul de operare este un alt criteriu care face diferentiere. O versiune noua este de preferat decat una mai veche, putini fiind utilizatorii care se incumeta sa faca updateuri, fiind nevoie de cunostinte tehnice. Telefoanele cu Android sunt cele mai raspandite, avand la dispozitie pentru un milion de aplicatii gata de descarcat. Windows Phone se adreseaza mediului business, in timp ce Apple OS ramane puternic, rapid, dar cu mai putine optiuni in privinta aplicatiilor.