Primul telefon mobil

Telefoanele mobile sunt foarte importante pentru noi. Oriunde mergem avem si telefonul mobil cu noi. Comunicarea in prezent se face in mare parte prin intermediul telefonului mobil. Fie ca vorbim la telefon sau comunicam prin Viber, Facebook, Skype, email, etc… tot cu ajutorul telefonului mobil o facem. Majoritatea telefoanelor sunt acum smartphone-uri, care ne ofera o multitudine de informatii, aceste fac comunicarea mult mai usoara. Cred ca fiecare dintre noi am multumit(cel putin in gand) persoanei care inventat telefonul mobil.

Primul telefon mobil Motorola DynaTAC8000X

Primul telefon mobil Motorola DynaTAC8000X

Motorola a fost prima companie care a produs primele telefoane mobile disponibile publicului larg. Motorola a produs intre 1984 si inceptul anilor `90 seria de telefoane Dyna TAC. Primul telefon mobil disponibil comercial a fost Motorola Dyna TAC 8000X care a aparut pe piata in 1984. Acesta costa $3995, se putea vorbi pana la 30 de minute si avea o memorie pentru contacte de 30 de numere.

 

Idea de telefon mobil a fost propusa prima data in 1947  la laboratoarele Bell. In anii `60 inginerul John F. Mitchell a preluat controlul departamentului de cercetare al comunicatiei mobile la Motorola, acesta a fost responsabil pentru producerea primului telefon mobil.

Motorola era producator de telefoane “mobile” si intainte de 1984, dar acestea erau pentru masini. Erau prea mari si grele pentru a putea fi “mobile”.

Lansarea primului telefon mobil Motorola Dyna TAC 8000X in 1984 a fost de mare succes. Din acel moment comunicare a devenit mult mai usoara pentru cei care isi permiteau sa il cumpere. Era doar un mic dezavantaj, iti trebuia o mica geanta sau poseta sa il cari cu tine. Dar cu acest prim model s-a deschis o piata uriasa a telefoanelor mobile. Acestea s-au schimbat in dimensiuni, portabilitate si facilitati oferite foarte mult de la primul model. Dar mai ales in ultimi 7-8 ani, de la lansarea primului iPhone.