Cateva locuri ce se pot vizita gratis in Londra

Londra este un oras fascinant situat pe malul Tamisei, in Regatul Marii Britanii. Cu o istorie fascinanta in spate, cu bucurii si necazuri, orasul este nu mai bun de vizitat. Avand o gama larga ce atractii turistice, de la muzee, sali de concert impresionante, parcuri frumoase sau cluburi de noapte faimoase.

Big Ben

Big Ben – Londra

Dar in articolul acesta vreau sa va prezit pe scurt ce puteti vizita gratuit in Londra.

1. O activitate favorita pentru turisti este de a viziona schimbarea garzii la palatul Buckingham, care are loc in timpul verii in fiecare zi la ora 11:30 si o zi da si una nu in perioada de extra sezon.

2. St James Park care este la doar un pas de palatul Buckingham un loc minunat cu un lac mare si plin de animale in special pasari (rate, gaste, lebede chiar si cativa pelicani). In acest parc daca aveti cateva alune cu voi puteti hrani chiar si frumoasele veverite.

3. O plimbare prin piata Portobello Market, care este deschisa in fiecare zi cu exceptie Duminica, iar cea mai mare este Sambata. Aici puteti gasi vechituri, haine, suveniruri, mancare si de multe ori formatii care canta pe strada spre deliciul turistilor.

4. O alta atractie importanta este casa parlamentului cu celebrul turn ceas Big Ben, care este la iesirea din statia de Metrou Westminster sau la 5-10 minute de mers pe jos din parcul St. James.

5. Cred cel mai important lucru pentru acest oras turistic este ca majoritatea muzeelor sunt gratis de vizitat doar la expozitiile speciale se plateste. Cateva dintre ele sunt:

  • British¬†Museum
  • Tate Modern
  • Tate¬†Britain
  • National History Museum
  • Science Museum
  • Victoria and Albert Museum
  • Muzeul Londrei (Museum of London)

 

Mai sunt cu siguranta si alte locuri care pe pot vizita gratis, daca stiti altele va rog sa lasati un comentariu.

Poate ar trebui sa mentionez ca intrare in majoritatea muzeelor este o cutie unde se pot face donatii, dar nu sunteti obligati sa o faceti. Dupa cum o sa observati majoritatea nu o fac.