Filmul cu cele mai mari incasari din istorie

Filmele au fost intotdeauna printre cele mai populare forme de divertisment disponibile. Ne uitam la filme pentru efecte special sau pentru subiecte Interesant. Care ar trebuii sa ne tina in suspans pe tot timpul filmului. Mai sunt si persoane care vizioneaza  un film doar pentru ca joaca actorul lor preferat. Chiar daca subiectul filmului  lasa de dorit. Filme care dispun de bugete foarte mari, au foarte mari sanse sa fie mai succese. Cateva exemple sunt: Transformers, Iron Man sau Sherlock Holmes.

De obicei filme care sunt in tip franciza sau sunt continuarea unui film precedent, tind sa aiba bugete mai mari dar si incasari pe masura, datorita popularitati filmelor precedente. Daca primul film nu a fost de succes cu siguranta nu o sa vedeti o continuare, acelasi lucru este valabil si pentru francize.

Filmul cu cele mai mari incasari este Avatar. Acesta a avut cele mai mari incasari din istoria cinematografiei. Cred ca sunt putine personane care nu au auzit sa de acest film. Avatar este un film SF scris si regizat de celebrul James Cameron. Acesta si-a batut propriul record in materie de incasari, tot el a fost regizorul filmului care avea cele mai mari venituri inainte de aparitia filmului Avatar. Cred ca majoritatea dintre voi aveti o idee despre care film este vorba:  Titanic.

filmu-avatar

Incasarile filmului Avatar depasesc 2,7 miliarde de dolari. O suma impresionanta pentru un buget oficial al filmului de 237 milioane de dolari. Pe langa bugetul filmului sau mai cheltuit aproximativ 150 milioane de dolari pentru promovarea filmului. Chiar si cu aceste cheltuieli, profitul filmului este unul urias. Productia filmului a inceput sfarsitul anului 2006. Premiera filmului a fost pe 19  decembrie 2009.

Succesul rasunator al acestui film nu a fost doar pe planul veniturilor. Filmul Avatar a fost nominalizat pentru 9 premii Oscar, castigan 3 dintre ele.