Ce se defecteaza la laptopuri mai des

Cand cumparam un laptop nou nu ne asteptam sa nu avem probleme, dar de multe ori ne trezim ca se strica cate ceva la el. Aici nu ma refer la sistemul de operare 🙂 care se umple de virusi de obicei, pana nu mai poate si atunci cere o reinstalare care este usor de facut daca ne punem mintea la contributie. Ma refeream ca se strica ceva fizic la laptop sau incarcator laptop.

Topul meu pentru cele mai comune probleme cu partea hardware a laptopului sunt: incarcatorul, bateria si display laptop.

Incarcatorul laptopului de cele mai multe ori se arde. La laptopul care in al acum, cred ca am schimbat 3 incarcatoare pe parcursul unui an, dar se pare ca ultimul a fost cu noroc si nu am mai avut  probleme de vreo 2 ani(sper nici sa nu mai am).

Bateria laptopului daca  nu aveti grija de ea se poate, distruge si va treziti ca tine doar 20-30 de minute :(, din pacate vorbesc din proprie experienta. Bateria laptopului trebuie sa fi scoasa daca nu o folositi. Adica daca il lasati pe birou tot timpul in priza. Oricum daca vi se strica bateria puteti sa cumparati de aici baterie laptop.

O alta problema  este ca se defecteaza displayul laptopului. Am vazut cateva displayuri de laptop care aveau pixeli lipsa(foarte multi ) sau luminozitatea ecranului este atat de scazuta incat de abia mi-am dat seama ca era pornit si ca afiseaza ceva. In acest caz ori va schimbati displayul sau il transformati in desktop 🙂 si ii conectati un monitor.