Instrumente muzicale – Chitara

Nu o sa ma apuc acum sa dau o definitie a chitarii, sau sa o descriu. Toata lumea a vazut o chitara, fie ea acustica, electrica, clasica, de forme si marimi diferite. toate avand in comun un lucru : gatul lung.

Ca instrument, chitara a aparut relativ tarziu, in secolul XVI, insa originile si le trage din antichitate (ciupirea corzilor fiind prima forma instrumentala de muzica). Poate ca multi dintre voi a auzit de harpa…

Oricum, dupa parerea mea chitara este instrumentul dominant in muzica de azi fiind folosita la majoritatea genurilor acre se canta la instrumete – Pop, dace, folk, country, disco, Rock (exclud genurile electronice ca house, trance , minimal si non genurile ca manelele)

Nu mai stiu cine a zis ca nu cant melodia, canti instrumentul (am impresia ca Ray Charles, sa ma corecteze cineva daca gresesc). Avea dreptate. Cine a pus mana pe o chitara, sau a incercat sa reproduca vreo partitura a vazut ca nu seamana de la un instrument la altul. Sa nu va imaginati ca este total diferit dar cunoscatorii o sa isi dea seama.

Chitaristi celebri :

– Slash – Ex Guns’n’roses si celebrul lui Joben.

Jimmy Hendrix

Jimmy Hendrix

Carlos Santana

Carlos Santana

Slash

Slash

-Jimmy Hendrix

– Carlos Santana

Cei 3 de mai sus nu au nevoie de nici o prezentare, insa odata cu trecerea timpului sunt convins ca vor veni altii cu mai mult talent, mai multa ambitie si destul de entuziasmati sa cante si cu dintii .

Si ca sa inchei… ce m-a impresionat cel mai mult in legatura cu acest instrument a fost filmul August Rush.
Auditie placuta