Cateva motive pentru a obtine permisul auto

Permisul auto nu mai este de mult un moft. Masinile sunt scumpe de intretinut dar sunt si foarte necesare pentru mult romani avand in vedere ca in multe zone transportul public nu este dezvoltat suficient de bine.

 Ai nevoi de permis pentru o sansa in plus la angajare

Dar sa nu ne grabim si sa raspundem la intrebarea  de ce ai avea nevoie de carnet chiar daca nu ai masina personala?

Tot mai multe multe companii ofera angajatilor o masina de firma pentru a face deplasarile la clienti sau doar pentru a  atrage cei mai buni candidati pentru beneficiu de a avea o masina platita si alimentata de angajator. Iar daca nu ai carnet s-ar putea sa fi sarit la trierea CV-urilor la aplicarea pentru un serviciu sau sa poti sa ratezi opurtunitatea de a avea masina la “scara”.

De ce ai nevoie.

Pentru obtinearea carnetului de soferi o sa trebuiasca sa complectezi un dosar, sa mergi la cursuri de legislatie, sa faci ore de condus cu instructorul auto. Iar dupa cei ai facut toate astea o sa ai parte de 2 examene: teoretic si paractic.

Chestionarul auto partea grea

Foarte rar sunt persoane care nu obtin carnetul pentru ca au picat la partea practica, adica condus. Examenul teoretic contine partea grea adica chestionarul auto. De aceea iti recomand sa faci cat mai multe chestionare care sunt similare sau indentice ca si cele de la politie. Cele mai corecte sunt cele de pe site-ul drpciv.ro dar din pacate functioneaza doar in Internet Explorer si trebuie sa iti faci cont la ei pentru a face teste. Poti sa rezolva fara cont si pe in aproape orice broswer web si pe site-ul chestionare.net.

De ce creste costul scolii de soferi

In viitorul apropiat scolile de soferi o sa fie nevoie sa doteze cu camere de filmat, una in sala de curs si una pe masina de practicaalaturi de un GPS pentru a inregistra traseul parcurs de cursant. Intructorul are obligatia de a pastra intregistrarile pentru 6 luni pe suport electronic. Probabil in acest fel cei care nu mergeau la cursurile de legistatie pot depistati. Eu personal nu am fost la cursurile de legislatie dar pentru am obtinul 25 de raspunsuri corecte, cel mai probabil puteam sa fac 26 dar am uitat sa complectez un raspuns de care nu eram sigur :).

Toate aceste modificari o sa faca ca pentru a obtine carnetul de soferi sa nu mai platim 900-1000 de lei si undeva in jur de 2000 de lei care inseamna cel putin o dublare a costului.

Avand in vedere de cresterea substantiala iti recomand daca ai amanat scoala de soferi sa o faci cat mai repede pana nu intra in vigoare noile modificari. Dar intrebarea mea este crezi ca erau necesare aceste modificari?