Cauciucurile de sezon

De fiecare cand se schimba sezonul din cel cald in cel rece sau invers, trebuie sa schimbam cauciucurile la mansina. Asta daca nu sunt cumva cauciuri all season (pentru toate sezoanele). Chiar ma gandeam sa imi cumpar cauciucuri pentru toate sezoanele sa nu mai le schimb in fiecare primavara si toamna. Dar dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca este bine sa folosesti cele pentru fiecare sezon. Fiecare sezon are provocarile lui pentru cauciucuri de aceea s-au facut sau facut cele doua timpuri principale. Ideea este ca cauciucurile pentru toate sezoane sunt un compromis intre anvelopele de iar si cele de vara. Cel mai bine este sa folosesti cauciucurile pentru sezonul respectiv. Odata cu dezvoltarea tot mai accelerata a magazinelor online, o sa fie tot mai usor sa gasesti de exemplu cauciucuri ieftine de iarna. Sper totusi ca pe viitor tehnologia sa avanseze si sa nu mai fie nevoie de acest enervant schimb de cauciucuri in fiecare an.

In ultima vremea au aparut multe magazin anvelope online, cea ce este un lucru bun, inseamna ca avem de unde sa alegem si astfel putem face economie. Trebuie doar sa ai grija sa iei aceleasi dimensiui, inainte sa imi cumpar masina ma gandeam ca sunt vreo 10 dimensiuni standard care se folosesc de toti producatorii auto. Ce m-am inselat :), sunt foarte multe cu mici variati de la model la altul. Unele masini accepta si anvelope de dimensiuni apropiate.

Este foarte important mai ales in sezonul de iarna sa ai anvelopePoze_dacia_duster6le potrivite. De aceea cred ca si exista aceea lege la noi in Romania, prin care soferi sunt amendati daca nu au cauciucuri de iarna in sezonul rece.

Va recomanda sa aveti mare grija cand alegeti anvelope second, eu mi-am luat teapa :(, avea o pana(dupa vreo luna am cumparat altul) si fiind incepator nu mi-am dat seama. Drept sa zic ca nici care mi le-a vandut si montat nu a fost sincer. Data viitoare o sa fiu mai atent :).