Sfaturile unui service auto despre intretinerea acumulatorului masinii

In sezonul rece, acumulatorul masinii are intotdeauna de suferit. In cele ce urmeaza iti prezint o serie de recomandari simple cu privire la intretinerea acumulatorului auto pe care le-am primit la randul meu la un service auto in Bucuresti.
In fiecare iarna, frigul de afara creeza o serie de neplaceri soferilor intre care una dintre cele mai intalnite probleme este pierderea puterii acumulatorului. De ce se intampla acest lucru? Cauzele principale sunt:
1. In mod normal, daca temperaturile devin negative, puterea şi performanţa acumulatorului scade. La -15 /- 20 grade, potentialul acestuia va scadea la jumatate. In aceasta situatie, singura solutie este ca masina sa fie parcata intr-un garaj in care temperatura sa fie mai ridicata.

2. Existenta multor consumatori electrici la pornire si in cazul deplasarilor pe distante relativ scurte. Acestea vor suprasolicita bateria, pot crea probleme la pornire si o pot chiar descarca. In cazul in care trebuie sa faci multe deplasari scurte, dezactiveaza incalzirea in scaune, incalzirea lunetei, sistemele suplimentare de incalzire si alte sisteme de acest gen.
3. Intretinerea necorespunzatoare va duce la o funcţionare slabă a acumulatorului.

Iata ce trebuie sa stii despre intretinerea acumulatorului auto:
Evita producerea unui scurtcircuit prin indepartarea mizeriei si umiditatii din jurul bornelor bateriei.
Verifica gradul de uzura a curelei alternatorului. Acesta are rolul de a incarca bateria.
Verifica legatura la masa a acumulatorului pentru a fi curata si fara rugina.
Eliminati orice strat de rugina de pe bornele acumulatorului.
In cazul acumulatorilor care necesita intretinere, asigura-te ca acestia au suficienta apa distilata.
Poti prelugi durata de functionare a unui accumulator mai vechi dacDacia-Logan2-a il conectati la un redresor.
Mergi intr-un service auto pentru a verifica exista unor posibili consumatori ascunsi care pot descarca bateria masinii atunci cand aceasta este oprita.
Daca odata cu scaderea temperaturii la zero grade sau mai putin, pornirea masinii devine vizibil ingreunata, e primul semn ca acumulatorul ar trebui inlocuit. Este mai bine sa il schimbi in acest moment decat sa fii luat prin surprindere si sa ramai cu masina blocata.
Bineinteles, cea mai buna recomandare este sa te programezi pentru verificarea de iarna intr-un service auto. Astfel, vei afla din timp problemele care pot afecta functionarea masinii tale in sezonul de iarna.