Ce este dezvoltarea personala

Tot mai des auzim termenul de dezvoltare personala. Ma gandesc acum la randurile care le-am scris intr-un alt articol, in care ziceam ca parintii nostrii au avut un servici usor pentru ca artibutiile la locul de munca se schimba foarte rar si faceau acelasi lucru uneori chiar si timp de zeci de ani. Dar aici cred ca devine plafonarea, nu exista o dezvoltare personala, care de cele mai multe ori incepe la locul de munca prin training-uri interne sau externe oferite de companii.

Tot mai multi romani devin constienti ca dezvoltarea personala ii ajuta sa evolueze mult mai usor si lin, in cariera si in viata personala. Pe langa cursurile si training-urile oferite in cadru companiei, in care lucreaza, tot mai multe persoane cauta cursuri care sa ii ajute sa evolueze in cariera. Cursurile si training-urile care se gasesc pe piata sunt foarte diverse, de la tehnici de vanzare pana la training-uri de dezvoltare personala.

De cele mai multe ori termenul de dezvoltare personala vine insotit si de “personal branding”, adica sa incerci sa faci din propria persoana un brand, nu ma refer aici sa devi un brand national. Dar sa ai un set de idei si “cerinte” care sa se identifice cu propria persoana. Foarte multe persoane tehnice isi fac bloguri personale in care scriu lucruri specifice domeniului de activitate, astfel reusesc sa iti faca branding in comunitatea oamenilor din domeniul respectiv.

Eu cred ca dezvoltarea personala trebuie sa contina si un pic de branding personal, trebuie sa iti faci un renume bun, astfel incat cand vrei sa comunici ceva, sa fi ascultat de cei din jur. De multe ori se intampla ca persoanele care au idei si lucruri interesante de comunicat nu sunt ascultate sau mai bine spus sunt ignorate tocmai pentru ca nu reprezinta un brand. In ziua de azi trebuie sa te vinzi cat mai bine.