Istoria ceasurilor Fossil

Firma Fossil creeaza si produce in principal imbracaminte si accesorii, in principal ceasuri si bijuterii, dar si ochelari de soare, portofele, genti, curele sau incaltaminte. Gigantul producator are sediul in Richardson, Texas, Statele Unite, in timp ce acesta cuprinde si alte branduri foarte cunoscute precum Fossil, Relic, Abacus, Burberry, Emporio Armani, Michele Watch sau Zodiac.

Fossil a fost fondat in 1984 sub numele de “Overseas Products International” de catre Tom Kartsotis , fost student al universitatii din Texas, ce locuia in Dallas. Conform fratelui sau, la acea vreme se putea genera un profit urias prin importul de mancaruri si accesorii din orientul mijlociu, mai ales pe segmentul de ceasuri elegante la un pret moderat. In anul 1990 ei au introdus si produsele din piFossilele, dar si linia de ceasuri Relic.

Zodiac era o companie elvetiana infiintata in anul 1882, cumparata de Fossil in anul 2001 pentru nu mai putin de 4.7 milioane de dolari. Prin aceasta achizitie, Fossil dorea sa isi faca remarcata prezenta atat pe piata din Elvetia cat si pe cea din Europa.

In prezent, Fossil isi produce nenumaratele produse in China, dar si in Elvetia, avand sedii de distributie Dallas, Germania sau Asia. Conform statisticilor, exista nu mai putin de 364 de magazine Fossil in intreaga lume, in timp ce compania are aproximativ 10.500 de angajati.

In catalogul de produse Fossil exista sau cel putin exista si o sectiune de produse speciale, considerate in ziua de astazi ca fiind articole de colectie. Unele dintre aceste produse sunt special create pentru artisti celebri sau personaje din filme. Dintre colectiile anterioare amintim: Superman, Batman, Wonder Woman, Elvis Presley, “Pirates of the Caribbean”, Flash, Green Lantern, Snoopy, Pokémon, Star Wars, “Chronicles of Narnia” si “Cars”.

Compania este in prezent detinuta de catre cei doi frati, Tom Kartsotis si Kosta Kartsotis ce detin aproximativ 30% din actiunile acesteia. Numele companiei reprezinta porecla pe care i-o dadusera cei doi tatalui lor.

Ceasurile Fossil sunt printre cele mai populare ceasuri care se vand pe piata din Romania.