Localizare Telefon – aplicatii existente si informatii utile

Cand vine vorba de localizarea telefoanelor mobile, din pacate, nu exista prea multe aplicatii care sa ofere date concrete despre pozitia telefoanelor. In situatia in care telefonul mobil e pierdut sau a fost furat, numai si numai daca e smartphone, exista cateva programe care pot furniza date relative despre starea device-ului, insa din pacate, nu il pot detecta cu acuratete.

Momentan, singurele posibilitati de protectie constau in folosirea serviciilor “Find my phone”, servicii care permit in cel mai bun caz blocarea telefoanelor si eventual, stergerea informatiilor de pe card.

De asemenea, exista si Cerberus, una dintre cele mai bune si mai folositoare aplicatii Android existente la ora actuala. Chiar daca in Romania nu are o acuratete prea mare (inca), aceasta aplicatie ofera utilizatorilor posibilitatea:

  1. de a controla telefonul pierdut sau furat direct de pe site-ul principal al lor;
  2. de a localiza telefonul indiferent daca, cartela a fost schimbata sau nu. Momentan, insa, acuratetea nu este foarte buna, intrucat ofera informatii destul de vagi (ca de exemplu: numele unei strazi sau un anume oras, fara a da prea multe detalii);
  3. de a bloca telefonul cu un cod sau de a sterge datele existente pe card;
  4. poate cel mai important, ofera o lista cu apelurile initiate recent, lucru care poate fi factorul decisiv de recuperare a smartphone-ului, mai ales daca acesta a fost furat;

Din pacate, exista si o parte proasta: aceasta aplicatie nu poate functiona fara sa activeze GPS-ul de pe smartphone, lucru care poate alerta hotul, in cazul in care acesta a fost furat. Sigur, in Romania cel putin, sunt destul de mici sansele ca cei care fura telefoane sa cunoasca sistemele de detectare, astfel ca, in cazul in care Cerberus reuseste sa dea date exacte cu privire la locatia device-ului, sansele de a il recupera cresc simtitor.

Momentan, la capitolul localizare telefon, cam asta ar fi cea mai buna aplicatie. Costa aproximativ 3 Euro, insa conform review-urilor existente, isi merita pe deplin banii.