Motorola Xoom 2 – o tableta de 10,1 inch

[tp_product id=”2494710″ feed=”748″]

Motorola X00m 2 este tableta Motorola cu unul dintre cele mai mari display-uri din lume, anume cu 10,1 inch, sau mai bine zis, cu o dimensiune a diagonalei de 25,65 cm. Daca punem la socoteala ca Xoom 2 are “sub capota” un procesor de 1,2 Ghz Cortex A9, ecran capacitiv (care permite folosirea ambelor maini in acelasi timp), 16 Gb de memorie incorporati si un sistem de operare Android 3.2 Honeycomb, atunci se poate spune ca este una dintre cele mai performante tablete de mid-end ale momentului.

Dar sa o luam cu inceputul. Revenind la display, trebuie sa stiti ca poate rula o rezolutie maxima de 1280*800, rezolutie ce in principiu, ar trebui sa fie de ajuns pentru a satisface cerintele celor mai multi utilizatori. Tableta Motorola Xoom 2 nu e un gadget de high-end neaparat, fiind dedicata mai mult sectorului mid-end, de regula ocupat de utilizatori care au nevoie de gadget-uri performante, dar care sa nu coste prea mult.

Iar aceasta tableta chiar asta face: ofera viteza si performanta la un pret mediu. Revenind, in ceea ce priveste procesorul, acesta e de 1,2 Ghz si este dual core. Impreuna cu Android 3.2, face ca aplicatiile si toate fisierele sa se deschida instant, lucru care se aplica si la fisierele pdf de mari dimensiuni, asa cum sunt ebook-urile.

De asemenea, tableta are 2 camere foto/video: una pe partea frontala, de 1, 3 mp, iar una pe partea posterioara, de 5 mp (cu blitz incorporat). In privinta calitatii pozelor/fisierelor video, utilizatorii nu ar trebui sa aiba probleme: exista o sumedenie de clipuri pe Youtube care arata cat de bine filmeaza tableta Xoom 2, chiar daca in esenta, rezolutia maxima a pozelor e de 1920*1080.

Un ultim lucru ce trebuie amintit e ca bateria (de 7000 de mAh) rezista pana la 10 ore in regim de utilizare normala, lucru care face ca acest gadget sa concureze efectiv cu iPad-ul. Totusi, odata pornit Wi-Fi-ul, durata de viata a bateriei scade pana la 6:30-7 ore, insa chiar si asa, comparativ cu celelalte tablete din aceeasi gama de pret, e o adevarata performanta.

In rest, tableta Motorola X00m 2 vine echipata cu 2 difuzoare incorporate, placa wireless, port mini-hdmi si mini-usb. Totodata, software-ul are incorporat aplicatii ca Flash, Speedometer, Gyroscope si alte aplicatii in genul, menite sa faca din acest gadget unul cat se poate de folositor.