Se merita sa cumperi un laptop scump?

Laptopurile au devenit un ultimii ani, mai populare decat calculatoarele desktop. Avantajul acestora este ca sunt usor de transportat si pot fi folosite aproape oriunde. Atat timp cat avem o sursa de curent electric sau cat timp tine bateria. Va imaginati sa iesiti cu calculatorul desktop pe balcon? Acesta este un loc mult mai potrivit pentru un laptop sau o tableta.

Cel mai mare dezavantaj al laptopurilor este ca nu au o puterea de procesare la fel de mare, comparativ cu un calculator desktop la un pret asemanator. Dar exista si laptopuri care au configurati foarte puternice care pot rivaliza cu cele ale desktopurilor. Dar pretul acestora sunt exagerat de mari. Am vazut recent un laptop “ieftin” la emag, costa putin peste 13 000 lei. Intrebarea este chiar se merita sa dai o avere pentru un laptop? Personal cred ca nu merita o asemenea investitie.

Laptopurile Dell sunt foarte bune

Un alt dezavantaj pe care laptopurile le au, este ca nu au o fiabilitate la fel de buna in timp, ca cea a desktopurilor. Cred ca majoritatea dintre voi ati vazut un desktop vechi de 10 ani, dar intrebarea mea este cati dintre voi ati vazut un laptop vechi de 10 ani?

Pentru cei cu buzunarul gros un laptop scump si performant, este rentabil pentru ca pot avea puterea de procesare a unui desktop, dar mult mai portabil. Ce imi place foarte mult este ca laptopurile pot fi conectate foarte usor la noile televizoare prind cablu HDMI. Televizoare pot fi folosite ca un monitor mai mare pentru laptopuri, foarte bune la prezentari. In special pentru oamenii de afaceri.

Daca calatoriti des si aveti nevoie de un calculator puternic, atunci va recomand un laptop perfomant si implicit mai scump. Daca credeti ca acesta va sta nemiscat pe birou, va recomand in acest caz un desktop. Laptopurile scumpe sunt pentru cei cu buzunarul gros si care chiar au nevoie de aceea putere de procesare in plus.