Tabletele au ajuns sa fie mai vandute ca laptopurile

Vanzarile de laptopuri au crescut foarte mult acum cativa ani. Atunci multi romani au ales portabilitatea pe care un laptop il oferea, in dauna calculatoarelor desktop. Dar in ultimi doi ani vanzarile de laptopuri au scazut. De ce? Raspunsul este foarte simplu, aparitia tabletelor. Tabletele sunt mult mai usor de transportat si au o baterie mult mai buna. Iar pentru cei care doreau doar sa vada filme si sa iti verifice mail-ul, tablete au fost raspunsul potrivit. Dar la un pret mult mai mic decat un laptop.

Cresterea vanzarilor de tablete in ultimii ani a fost de cel putin doua cifre. Iar anul acesta cu siguranta se vor vinde mai multe tablete decat laptopuri. Daca nu ma insel si anul trecut a fost la fel. O componenta importanta in aceasta dinamica sunt si multitudinea de aplicatii disponibile pe tablete. Acum gasesti o aplicatie pentru aproape orice iti imaginezi. Acestea sunt foarte usor de instalat si dezinstalat. tableta

Daca nu stii ce trebuie sa alegi intre un laptop si o tablete atunci, trebuie sa te gandesti la ce ai de gand sa o folosesti. Daca vrei sa te uiti doar la filme si sa iti verifici mail-ul, atunci o tableta este mai mult decat suficienta si mai ieftina (daca nu alegi una din varful gamei). Daca vrei sa o folosesti pentru servici sau scoala. Ma refer aici la Office sau alte programe care necesita o putere mai mare de procesare, atunci o tableta nu este suficienta si ai nevoie de un laptop. Chiar daca multi dintre voi o sa zica ca sunt versiuni de Office si pentru tablete. Eu sunt de parere ca nu poti lucra eficient de tableta.

Mare avantaj al tabletelor este ca preturile incep de la cateva sute de lei. Tabletele au farmecul lor dar nu cred ca pot inlocuit in totalitate un laptop sau un calculator desktop, cel putin nu in viitorul apropiat.