Skype Status Checker

Desi nu este moral ca serviciile de chat sa ofere date despre statusul utilizatorilor celor care stiu unde sa caute aceste date, unul dintre cele mai populare servicii continua sa o faca. Yahoo Messenger este de departe cel mai folosit sistem de chat, dar care din pacate, are o bresa majora: permite unor parti sa vada daca unii utilizatori sunt online sau pe invisible, lucru care nu ar trebui sa se intample. Ca dovada in acest sens, au aparut o multime de site-uri care ofera aceasta facilitate, spre ciuda anumitor utilizatori carora nu le convine aceasta “facilitate”.

Tocmai de aceea, o buna parte dintre utilizatorii de Yahoo Messenger a migrat catre Skype, un serviciu de chat detinut de cei de la Microsoft, care nu permite detectarea utilizatorilor care doresc sa ramana invizibili. Totusi, au aparutĀ  de curand si aplicatii de tip Skype Status Checker, insa ele sunt pur si simplu ineficiente.

De ce? Pentru ca Skype nu ofera date de acest tip niciunui utilizator iar in plus, ele nici nu pot fi accesate, indiferent de cat de ingenioasa ar fi metoda folosita. Asadar, aplicatiile de tip Skype Status Checker nu detecteaza decat daca un utilizator este online sau nu lucru care poate fi verificat destul de usor si daca utilizatorii se logheaza in conturile proprii si arunca o privire peste panoul cu lista de utilizatori online.

Nici pana ca Skype sa fie cumparat de cei de la Microsoft nu era posibilitatea accesarii statului utilizatorilor care stateau pe invizibil. Cel mai probabil, ambele echipe de management au preferat sa se tina departe de orice scandal ce putea izbucni in legatura cu moralitatea serviciilor lor, asta probabil si din cauza faptului ca ei mereu au fost dominati (si totusi intr-o lupta continua) cu cei de la Yahoo.

Probabil asta a fost cea mai buna decizie pe care o puteau lua. Ca dovada, Yahoo Messenger a pierdut destul de multi utilizatori, care au ales in schimb, fie gTalk, fie Skype.