Top 5 jocuri Facebook

Facebook.ro

Ca Facebook e cea mai mare platforma de networking a tuturor timpurilor e un lucru arhicunoscut: cu peste 600 de milioane de utilizatori care introduc poze si informatii cu privire la starea lor dar care si petrec mult timp in compania jocurilor de pe Facebook, se poate spune ca aceasta platforma a devenit o parte importanta a vietii noastre de zi cu zi.

Dovada in acest sens o arata statisiticile oficiale oferite de developerii de jocuri: un top 5 al celor mai populare jocuri pe Facebook atrag lunar aproape 180 de milioane de jucatori. Ca sa va dati seama cat inseamna acest lucru, imaginati-va ca populatia a 9 tari de marimea Romaniei deschid in fiecare zi jocuri pe Facebook.

Ceea ce este interesant  e faptul ca cele mai accesate jocuri au fost dezvoltate de aceeasi agentie, anume de Zynga. In ordine, cel putin pe luna ce tocmai a trecut, topul arata cam asa:

1. Cityville – cu o medie de 46,700,000 de jucatori unici pe luna, Cityville este cu siguranta jocul anului in 2012. Din punct de vedere al gameplay-ului, el functioneaza pe acelasi “motor” ca Sim City, sau altfel spus, este un simulator in care jucatorii trebuie sa dezvolte orase de la 0, orase pe care trebuie sa le administreze astfel incat sa nu dea faliment niciodata.

2. Texas HoldEm Poker, cunoscut si sub numele de Zynga Poker, este o platforma virtuala de gambling care reuneste pasionatii de poker din toate colturile lumii. Cu aproximativ 33,400,000 de accesari unice pe luna, este o platforma care poate concura oricand cu oricare casino online. De altfel, cei de la Zynga au anuntat ca incepand cu ianuarie 2013, vor exista si campionate pe bani reali, dar la care nu vor putea participa cetatenii americani.

3. Hidden Chronicles a atras in luna august aproximativ 32,700,000 de jucatori unici. De ce este atat de popular? Pentru ca e unic in felul sau, fiind primul si cel mai complicat joc in care vizitatorii trebuie sa gaseasca obiecte ascunse pentru a trece la nivelele superioare.

Pe locurile 4 si 5 stau Farmville si Castleville, cu 28,700,000 respectiv 28,400,000 utilizatori unici. Produse tot de cei de la Zynga, ele pun utilizatorii in situatia de a crea ferme si imperii. In principiu, ele se bazeaza pe acelasi engine, cu mentiunea ca elementele sunt diferite. Totusi, in ambele cazuri, utilizatorii au optiunea de a cumpara content premium, chiar daca jocul este, in esenta, gratuit.