Romanii sunt toti instalatori, mecanici sau electricieni

Dupa cum stim deja, romanii se pricep la toate. Eu sincer nu ma bag unde nu stiu, chiar daca de multe ori sunt considerat ca nu sunt barbat. Romanii sunt obisnuiti ca barbatul dintr-o familie sa se priceapa la toate, sa repare mobila, sa rezolve problemele apararute la masina, sa repare probleme aparute la instalatia de apa, gaz sau curent. In cel mai rau caz trebuie sa stie un vecin care se pricepe la toate. Dar sa revenim la problema cu instalatorii.

Acum cativa ani, mi-am cumparat un apartament nou semifinisat, din fericire nu a trebuit sa apelez la banca (am muncit cativa ani cu sotia in Anglia sa imi permit un asemenea lux), Nu stau in Bucuresti ca altfel as fi stat 20 de ani Anglia sa imi permit un apartament acolo :). Cum apartamentul era semifinisat a trebuit sa il finisam, iar finisajele au inclus si partea de instalatii sanitare. Cum noi am fost plecati mult timp in strainatate, nu cunosteam nici un instalator asa ca am apelat la sfatul celor care ne-au facut celelalte finisaje in aparament. Sigur daca stateam in Bucuresti cu siguranta gaseam usor cautand pe net: instalator Bucuresti. Au venit doi “mesteri instalatori” pe unul in cunosteam, era un vecin si un fost coleg de servici ¬†al parintilor. Toate bune si frumoase, am facut cateva ture pana la magazin ca se trezeau ca le mai trebuie ceva, acInstalator Bucurestieste ture au fost un “red flag” cu zic americani. Au terminat treaba, mi-au cerut banii, destul de multi daca tin minte, mai ales ca nu au stat doar cateva ore.
Dupa ce pleaca instalatori, vad ca incepe sa curga apa la robinetul de bucatarie, si de la vana :(. Ii sun ca sunt probleme, vin inapoi, mesteresc un pic la instalatia de apa. “Gata am rezolvat, am strans mai bine si acum nu o sa mai curga apa”, pleaca maiestri instalatori. Dupa vreo jumatate de ora incepe sa curga din nou :(, in chem din nou, fac aceeasi chestie ca data trecuta… Au plecat si dupa inca ceva timp vedeam ca problema cu instalatia nu este rezolvata. Asa ca am apelat la alt instalator, din pacate nu am putut face o cautare de genul: instalator Bucuresti sector 1 2 3 4 5, asa ca am primit o recomandare de la cei care au construit blocul, a venit “nou mester instalator” care a rezolvat ceva, adica apa la bucatarie, ca si dupa ce a plecat el am observat ca la baie, ca apa inca picura pe langa :(. Asa ca am apelat la un al treilea instalator pe care nici nu mai tin minte cum l-am gasit, care a rezolvat problema de la baie.

Va recomand sa apelati doar la instalatori specialiazati sau la firme care fac astfel de lucrari si va pot oferi garantie.