Cele mai bune plante medicinale

Plantele sunt de obicei cele mai usoare lucruri de crescut in gradina, balcon sau chiar in casa. De obicei nu ocupa un spatiu mult si nu au nevoie de o ingrijire speciala. Daca aveti plante exotice, acestea pot avea nevoie de ingrijire speciala. Bugetul pentru a porni o mica gradina cu plante medicinale nu este mare, mai ales daca aveti gradina in spatele casei. Daca locuiti la bloc s-ar putea sa fie putin mai scump. Asta daca nu aveti ghivece nefolosite.

 

Cele mai bune plante medicinale

  • Coriandru – este foarte bun pentru detoxifierea organismului. Acesta elimita substantele metalice din corp si ajuta ficatul in procesul de detoxifiere.
  • Rosiile – sunt foarte bune pentru inima si ajunta la prevenirea cancerului in corp. Acestea sunt bogate in vitamina C si intioxidanti. Iar daca le cresteti pe ¬†balcon sunt cunoscute ca tin mustele la distanta.
  • Menta – este foarte buna pentru cei care au probleme cu indigestia.
  • Busuiocul – este un puternic antioxidant. Busuiocul are proprietati antibacteriene, anti-inflamatorii si este bogat in vitamina A si fier.
  • Salvie – are proprietati antibacteriene care ajuta la eliminarea infectiilor. Salvia are proprietati antihipertensive care ajuta la ameliorarea tensiunii arteriale.
  • Aloe Vera – este considera una dintre cele mai importanet plante medicinale datorita proprietatilor antibacteriene. Dar si a continului bogat in antioxidanti. Acesta este bun si in tratarea ranilor si arsurilor.
  • Galbenelele – sunt folosite pentru tratarea pielii, a ranilor, entorselor si a ochilor inflamati.
  • Musetel – este folosit pentru tratarea insomniilor, dar acest ajuta si la tratarea problemelor digestive.
  • Roinita – poate fi folosita pentru a tine tantari la distanta sau pentru a trata muscaturile de insecte daca frunzele sunt zdrobite si aplicat pe piele.

Plantele medicinale sunt alternative naturale la medicamente. Daca aveti gradina de ce sa platiti pentru medicamente. Va puteti trata mai ieftin si natural folosind plante medicinale din gradina dumneavoastra. De obicei medicamente au si efecte secundare nedorite. Pentru probleme de sanatate mici va recomand sa folositi plante medicinale. Daca apar complicatii sau aveti probleme mari de sanatate, va recomand sa va adresati unui medic.