Servicii curatenie Bucuresti – ingrediente pentru o reteta de succes

O industrie care a reusit sa se dezvolte si la noi e cea a curateniei, aducand profituri uriase celor care au avut curajul sa impuna standarde europene in unele orase din Romania. Cererea pentru firme de curatenie  Bucuresti mai ales e foarte mare si intr-o continua ascensiune, insa trebuie mentionate si alte orase din tara,nu doar capitala, cum ar fi : Cluj Napoca, Timisoara, Constanta, etc.

Antreprenorii din domeniu sugereaza necesitatea de a “debuta” prin specializarea intr-un anumit domeniu iar apoi, treptat, sa incercati sa va dezvoltati si privind alte domenii. In ceea ce priveste serviciile de curatenie, puteti alege intre : curatenie in birouri, in spatii de recreere cum sunt mall-urile, pub-uri, restaurante, sau cluburi, curatenie in diferite institutii scolare : gradinite, scoli, gradinite,crese, sali de sport, curatenie in institutii medicale : spitale, policlinici, curatenie dupa petreceri, curatenie specializata in ceea ce priveste podeaua : curatare de mochete, covoare,tapiterie, pardoseli, sau, de ce nu, puteti chiar si sa faceti curatenie la domiciliul clientului.

Chiar si pentru cei neinitiati, un debut in domeniu nu e foarte complicat cum se intampla de obicei la demararea oricarei afaceri, cand va ganditi la inceput doar la riscuri. Intr-adevar, sunt necesare unele echipamente profesionale care se ridica la diferite sume in functie de domeniul in care demarati afacerea, insa cu putina publicitate, ajungeti sa va recuperati banii in timp record, si in special deoarece domeniul e unul nou, si noutatile atrag publicul. Un alt aspect pozitiv il reprezinta faptul ca personalul nu necesita o anumita calificare inainte de angajare. Ba mai mult, instruirea acestuia se face rapid, si pe termen mai lung sunt necesare noi pregatiri doar daca se achizitioneaza noi aparate profesionale de curatare, sau se doreste extinderea si in alte domenii. servicii curatenie bucuresti

Evident, nimic nu va impiedica sa consolidati relatia cu personalul, si sa imbunatatiti calitatea acestuia. Ce mai este de precizat e faptul ca serviciil de curatenie sunt imune la criza economica, nefiind afectate nici de factori precum e vremea, perioada de concediu,etc, existand o continua solicitare a serviciilor (mai ales de servicii curatenie Bucuresti ). Totusi, in urma unor studii in domeniu, s-a ajuns la concluzia ca mai mult de doua treimi din clientela o reprezinta companiile, asadar la startul unui business in domeniu ar fi indicat sa tineti cont de acest aspect. Asadar, daca sunteti in cautarea unei noi afaceri care nu implica multe riscuri de la inceput, poate v-am dat o idee.