Dezastrul numit Liga 1

Cred ca jumatate din echipele din Liga 1 sunt in insolventa iar cealalta jumatate au probleme financiare. Desi sunt fan al echipei campioane (Steaua sau FCSB, desi pentru mine FCSB=Steaua), imi pare foarte rau sa vad in ce situatie se afla echipele rivale (in special Rapid). Si cel mai rau este ca guvernul Romaniei nu incearca sa gaseasca o solutie de a salva cel mai iubit sport din Romania. Sa nu ma intelegeti gresit nu vreau ca echipele din prima liga sa aiba ca sponsor principal primariile oraselor respective. Dar as dori sa se faca un cadru fiscal care sa ajute finantarea echipelor de fotbal.

Din pacate fotbalul romanesc este plin de jucatori straini, nu toti foarte buni, din pacate este si vina noastra . Pretul pe care il cer echipele mici pentru jucatori lor mai buni este mult prea mare. In loc sa avem rabdare cu un junior, preferam sa aducem un jucator strain liber de contract.

Ce ne rezerva viitorul?

Eu cred ca liga 1 va ajunge ca acum 15 ani, cand echipele din Liga 1 nu speriau pe nimeni in cupele Europene. Sa nu uitam ca in ultimi 10 ani, echipele romanesti au avut rezultate destul de bune in cupele europene, calificari si victorii care vor ramane in istoria (Steaua – Chelsea 1-0 ┬ásau Man. United- CFR 0-1).

Am ajuns ca o echipa nou promovata sa castige titlul in liga 1, cred ca ASA Tg. Mures va castiga campionatul. Din pacate cred ca peste 3 ani aceasta echipa nu va mai face parte din prima divizie, in mod normal intr-o liga profesionista de fotbal astfel de echipe nu s-ar apropia de castigarea titlului. Unde in Europa ati vazut echipe de fotbal care sa castige campionatul si dupa doi ani sa se desfinteze? (ma refer aici la Unirea Urziceni)