Stomatologia la copii

M-am nascut inainte de `90, tin minte ca igiena orala nu era una dintre prioritatile multor parinti, din pacate si parintii mei au facut parte din aceasta categorie. Acum fiind adult incep sa simt efectele acelor ani cand nu am avut grija de dintii mei, vizitele la stomatolog au devenit o necesitate. Din fericire, tot mai multi romani fac vizite la cabinetul stomatologic, chiar daca preturile sunt de multe ori peste bugetul unei famili normale. Am auzit multe cazuri in care pacienti au platit facturi de cateva mii de euro pentru un tratament stomatologic mai complex. Chiar am un prieten din Spania care a platit 10.000 de euro sa si faca dantura.Periuta electrica pentru spalatul pe dinti

Acum ca sunt parinte la randul meu, incerc sa nu mai fac greselile parintilor mei si sa am grija de dantura juniorului. Chiar daca este inca prea mic sa foloseasca o periuta de dinti singur,…ne jucam de-a spatatul pe dinti 🙂 mai mult. Este foarte important ca stomatologia a evoluat foarte mult in ultimii 30 de ani.

Daca dupa revolutie, nu era foarte produse pentru igiena orala, acum pe piata se gasesc tot felul de produse care mai de care mai interesante pentru igienta orala. De exemplu sotia mea a platit o caruta de bani pentru o periuta electrica Oral B, initial am fost putin cam reticent. dar…  am ajuns sa o folosesc si eu. Am observa chiar de la primele spalari diferenta dintre, periuta normala si cea electrica. De aceea cand va fi suficient de mare sa poata folosi o periuta electrica de unul singur o sa ii cumpar una juniorului, chiar daca costa o mica avere, in comparatie cu o periuta normala. Sper ca astfel sa faca si copilul meu cand ca va deveni parinte, sa nu fie un domeniu sf pentru el stomatologie copii.

Cabinele stomatologice au aparut ca ciupercile dupa ploaie, si ce este mai interesante este ca nu am vazut pana acum un zona unde stau vreun cabinet stomatologic care sa dea faliment, sau mai bine spus sa se inchida (doar si-au mutat sediul). De aceea sunt sigur ca aveti si voi un cabinet stomatologic prin zona, iar daca nu a-ti fost de mult timp la dentist, va recomand sa ii faceti o vizita.