Alternative gratis pentru Microsoft Office

Majoritatea romanilor cred ca folosesc Microsoft Office fara licenta. Este important sa stim ca sunt alternative la fel de bune si chiar gratis. Totul s-a schimbat foarte mult mai ales in ultimii ani cand au aparut multe alternative.

Daca inainte nu existau foarte multe alternative, acum sunt unele care au optiuni sunt chiar mai bune decat “batranul” Microsoft Office.

Doar cateva dintre optiuniAlternative la Microsoft Office

  • OpenOffice.org –  este o suita asemanatoare in multe privinte cu Office-ul de la Microsoft
  • Google Docs/Drive – iti trebuie doar un cont de google si ai acees la Google Drive –  unde poti crea fisier si directoare. Cele mai importante fisiere care se pot creea sunt: Document(Word), Presentation(PowerPoint) si SpeadSheet(Excel). Am notat in paranteza pentru ce sunt alternative. Chiar si acest articol a fost scris in Google Drive –  Document si apoi copiat si transferat in WordPress.
  • LibreOffice
  • KOffice

Toate acestea ofera optiuni similare cu Microsoft Office. Dintre ele cel mai complet este OpenOffice.org si cred ca majoritatea dintre noi am putea schimba programul de procesare a documentelor fara a avea nevoie de cursuri.

Avantajul Google Docs este ca salvati fisiele pe serverele google si puteti avea acces la ele oriunde. Pentru a le modifica sau chiar descarca. Documentele sunt in sigurata si doar tu ai acces la ele(se poate schimba, dar trebuie sa modifici cateva optiuni).

Cel mai important este ca toate aceste alternative sunt gratis si nu trebuie sa platim nimic. Chiar si companiile le pot folosi gratis. Va recomand sa le incercati si veti fi suprinsi de rezultate.