Schimbare Parola Yahoo Messenger sau Mail

Spargerea unor baze de date in care se aflau datele personale ale unor utilizatori, inclusiv datele privind parolele de la Yahoo Mail/Messenger, a aratat ca desi se specifica peste tot ca parola nu trebuie sa fie una simpla, cel putin 40% dintre utilizatori au parole simple ca “parola”,”qazwsx”,”123456″ si alte combinatii usor de ghicit.

Procesul de schimbare parola pentru serviciile Yahoo trebuie sa inceapa numaidecat, mai ales in conditiile in care aveti indicii ca e posibil ca cineva necunoscut/cunoscut sa va fi aflat parola si ca e posibil ca acesta sa inceapa sa divulge informatiile personale. Ca fapt divers, din punct de vedere legal, divulgarea corespondentei electronice in mod neautorizat se numeste violare de corespondenta si este o infractiune care se poate pedepsi chiar si cu incarcerare.

Totusi, cum se schimba parola la Yahoo Messenger? In cazul in care v-ati uitat parola sau credeti ca al vostru cont a fost compromis, se parcurg pasii urmatori:

  1. se acceseaza serviciul Yahoo fara sa se intre in cont;
  2. se apasa pe “I have a problem with my password”;
  3. se introduc datele contului si codul Captcha solicitat;
  4. se introduc raspunsurile la intrebarile de securitate;
  5. se introduc datele noii parole si apoi se salveaza.

Si atat. Veti fi condusi spre profilul de Yahoo, pe carel- puteti inchide, sau in care puteti verifica eventuala activitate a celui care v-a spart contul.

Sunt, totusi, 2 aspecte importante:

1. Noua parola trebuie sa fie mai complicata decat prima. Eventual, inainte ca procesul de recuperare/regenerare a parolei sa inceapa, e bine sa verificati daca nu cumva pc-ul are malware sau spyware. In caz contrar, s-ar putea ca cei care au introdus respectivele programe in pc-ul vostru sa poata vedea si noile schimbari si sa le schimbe, la randu-le din nou, indiferent de eforturile voastre.

2. pentru ca tot procesul de mai sus sa fie functional, este esential ca raspunsurile la intrebarile de securitate stabilite initial sa va fie cunoscute. Altfel, sunt sanse extrem de mici sa va mai puteti recupera vreodata contul de Yahoo, impreuna cu toate datele importante din el.