Top 5 aplicatii Windows Phone pentru 2012-2013

Smartphone-urile care ruleaza sistemul de operare Windows, asa numitele Windows Phones, au un numar redus de aplicatii, cu aproape de 3 ori mai mic decat numarul de aplicatii pentru iOS si de 2 ori mai mic decat numarul total de aplicatii Android. Totusi, in principiu, acest lucru nu e neaparat un dezavantaj pentru utilizatorii WP, intrucat cele mai importante aplicatii de pe sistemele de operare de mai sus au si un corespondent sau o versiune compatibila cu Windows.

Intr-adevar, sectorul de aplicatii pentru Windows Phone e inca redus in dimensiuni. De aceea, cei mai multi utilizatori asteapta versiuni si update-uri noi inainte de a-si instala anumite programe in smartphone-urile personale. Totusi, cand vine vorba de aplicatii de baza, WP nu sufera in niciun fel.

Dovada in acest sta faptul ca un top 5 al aplicatiilor Windows pentru smartphone-uri arata cam asa:

1. Adobe Reader– e un nume care deja nu mai are nevoie de nicio prezentare. Util la citirea fisierelor .pdf, cu mentiunea ca nu prea se pot salva pe telefon fisierele de acest tip. Chiar si asa, ebook-urile pot fi tinute in dropbox sau pe mail, loc de unde pot fi deschise cu usurinta;

2. Free GPS Speedometer – desi aspru criticata la inceput, odata cu ultimele update-uri, aceasta aplicatie a inceput sa dea date corecte cu privire la locatie, timpul de la inceperea unei anumite activitati, evolutia altitudinii, viteza si viteza medie de deplasare, etc. E utila pentru cei care pleaca pe munti, dar si pentru cei care vor sa tina un jurnal al activitatilor fizice.

3. Grocery List – o aplicatie draguta, utila pentru cei care trebuie sa mearga la cumparaturi si care au nevoie de mai multe lucruri. De ce sa-si mai piarda vremea cu foi de hartie, atat timp cat pot rula fara probleme aceasta aplicatie. Face o lista cu toate elementele, elemente din care pot fi taiate pe parcurs produsele deja cumparate;

4. Blog Client – desi exista si o versiune de WordPress pentru Windows Phone, Blog Client isi face treaba bine si ofera un nivel de securitate ridicat. Util pentru bloggeri, dar si pentru cei care au nevoie sa-si noteze rapid cateva idei si nu au la dispozitie evernote sau vreun editor de text.

5. IM+ – client WP care suporta mai toate serviciile de mesagerie instant, inclusiv Skype, Yahoo Messenger, Facebook, Gtalk, MSN, etc. Poate fi folosit si cand smartphone-ul e in standby, insa doar daca aceasta setare e activata din setari.