Windows 8 – Noul sistem de operare Microsoft

Ca cei de la Microsoft au lansat o versiune beta a Windows 8 acum cateva luni, asta este deja un lucru arhicunoscut. Cel mai recent update al versiunii Beta a fost lansat in urma cu 12 zile, lucru care a agitat din nou forumurile de profil IT in legatura cu performantele acestui sistem de operare.

In acest moment, mai este destul de mult de lucru la finalizarea proiectului, in special in zona interfetei pentru utilizatori, sector care prezinta cateva aspecte neslefuite destul inca. Conform informatiilor, partea de display va fi una fara colturi si cu culori nu foarte puternice (astfel incat sa protejeze ochii), iar mai mult, versiunea finala va include automat si pachetul Office 2012.

Din pacate, versiunea beta Windows 8 Release Preview nu contine nici macar demo-uri despre cum va arata pachetul Office, dar dat fiind faptul ca nu mai sunt decat 3-4 luni pana la lansarea oficiala, acest lucru nu pare sa fie un impediment major. In ceea ce priveste instalarea, spre deosebire de versiunile anterioare, ea va putea fi facuta direct din pagina web a produsului, fara sa mai fie nevoie de download-ul fisierului .iso, asa cum s-a intamplat in cazul versiunii-demo initiale.

Mai trebuiesc punctate alte 2 chestiuni:

1. versiunea finala va avea si Flash direct incorporat;

2.  Windows 8 va contine versiunea 10 a browser-ului Internet Explorer. Din pacate pentru cei de la Microsoft, actuala versiune de Internet Explorer este destul de blamata, fiind in partea de jos a clasamentului cu cele mai folosite browsere in 2011 si 2012. Totusi, cei de la Microsoft au promis rezolvarea tuturor problemelor de compatibilitate si accesibilitate. Intr-unul dintre comunicatele de presa recente, au mentionat ca una dintre prioritatile lor este ca IE 10 sa ofere utilizatorilor toate facilitatile pe care Chrome si Mozilla Firefox le ofera, ba chiar mai mult, intentioneaza ca browser-ul sa fie mult mai usor de folosit. Din ce se poate vedea, IE 10 va contine tab-uri cu cele mai accesate site-uri, dar si tab-uri de bookmark-uri, in functie de preferintele fiecarui user in parte.