Identificarea modului de lucru preferat

Doar noi stim cu lucram mai bine. Sunt persoane care nu sunt ordonate, birou sau locul de munca arata ca dupa razboi. Dar nu ii impiedica sa obtina rezultate bune, pentru ca pentru unele dintre aceste persoane toata dezordinea de la locul de munca are sens.

Diferite moduri de a lucra:

  • Sunt persoane care prefera multe detalii si creaza grafice pentru a-si monitoriza progresul. Altele prefera sa lucreze cu o indentificarea modului preferat de a lucraideea mare in general si sa completeze detalii pe masura ce apar.
  • Uni prefera sa faca liste, alti le urasc.
  • Sunt oameni care folosesc calculatorul, telefoanele inteligent, tabletele sau orice alt gadget care i-ar putea ajuta. Dar mai sunt si persoane care prefera sa foloseasca pixul si hartia.
  • Sunt persoane care prefera totul sa fie aranjat si la locul lor. Pe cand altii prefera sa aiba totul la vedere, pentru ca asa lucreaza mai bine si gasesc totul mult mai usor.

Sa va dau un exemplu. Daca cineva vrea sa caute pe un birou dezorganizat care nu ii apartine, o radiera. Ii va lua ceva timp pana o va gasi. Dar pe un birou organizat va fi usor de identificat. Cu siguranta persona caruia ii apartine biroul, va gasi radiera mult mai repede. Mai ales daca in toata dezordinea aceea are un loc unde isi pune de obicei radiera(ordine in haos).

Creierul este impartit in doua zone de gandire:

  • partea stanga – este zona de creier care este analitica si logica;
  • partea dreapta – ¬†este partea responsabila cu creatia;

Toti avem o parte a creierului care este mai dominanta. Si cealalta parte a creierului poate fi antrenata, dar nu va veni in mod natura. De aceea unii oameni reusesc sa picteze tablouri care ne stimuleaza imaginatia si chiar sa ne creeze sentimente placute si neplacute. Ei reusesc sa isi foloseasca mai mult partea dreapta a creierului, cea responsabila cu creatia.

Important este sa identificati daca sunteti o persona analitica si logica sau una de creatie. Trebuie sa va folositi de abilitatile naturale ale celor doua moduri de gandire. Este foarte important sa folosit aceasta abilitate. Pentru a identifica felul in care are trebui sa lucrati. Altfel vei simti ca inoti impotriva curentului.

Oricate informatii ai citi despre managementul timpului, trebuie in primul rand sa identifici ce lucreaza cel mai bine pentru tine.