Managementul timpului – ce este si la ce ajuta

In ziua de azi sunt tot mai multe lucruri de facut si avem impresia ca nu reusim sa facem mai nimic din ce ne propunem. Am vrea ca o zi sa contina 48 de ore.

Managementul timpului (in engleza: Time Management) are denumirea putin gresita cel putin mie asa mi se pare. Pentru ca nu poti sa “manevrezi” timpul. Putem doar sa ne organizam pentru a putem realiza cat mai multe lucruri intr-o perioada data.

Managementul Timpului

Intr-o societate moderna care este activa 24 de ore din 24. Avem impresia ca nu sunt destule ore intr-o zi, pentru ca nu resim sa ne impartim intre: servici (sau scoala), prieteni si familie. Fiecare dintre aceste elemente necesita tot mai mult timp. De aceea tot mai multi oameni petrec tot mai mult timp la servici decat cu familia.  Managementul prost al timpului are ca rezultate directe pierderea productivitatii si un nivel de stres ridicat. Care cu siguranta va avea efecte negative asupra sanatatii tale. Managementul timpului te poate ajuta sa iti organizezi timpul in asa fel incat sa ai timp pentru a petrece mai mult timp cu prieteni sau familia, pentru a te relaxa sau pentru a face activitati de care inainte nu aveai timp.

Aplicand corect tehnici de management al timpului, vei reusi sa iti imbunatatesti productivitatea. Majoritatea dintre noi incercam sa facem prea multe intr-o zi sau nu ne organizam bine. Daca observati, majoritatea oamenilor de succes reusesc sa iti organizeze timpul, in asa fel incat obtin maximul din cele 24 de ore disponibile intr-o zi.

De aceea va recomand sa va cumparati o carte de management al timpului sau sa cautati pe internet mai mult informatii. Promit ca o sa revin pe viitor cu alte articole despre acest subiect, cu mult mai multe detalii si tehnici de urmat.