Managementul timpului – Importanta

Pentru ca avem doar 24 de ore intr-o zi, este foarte important sa le folosim cu folos. Pentru ca odata trecute acele ore nu se mai pot recupera. Timpul este o resursa finita. De aceea timpul trebuie folosit cu iscusinta pentru a ne putea schimba viata in bine. Mai jos o sa va prezint cateva dintre cele mai importante efecte, ale aplicari corecte a tehnicilor de management al timpului.Managementul Timpului Importanta

Cresterea Productivitatii

De multe ori ajungi la finalul zilei si te gandesti: cea am reusit sa fac azi? Chiar daca ai impresia ca ai muncit toata ziua si ca nu ai avut pauze asta nu inseamna ca nu ai fost si productiv.

Organizarea mai buna a timpului disponibil te face sa devii mai productiv. Reusesti sa faci mai multe intr-un timp mai mic, prin focalizarea asupra lucrurilor importante. Imbunatatindu-ti productivitatea in general.

De exemplu prin organizarea mai bine a timpului, poti sa reusiti sa termini totul mai devreme cu o ora. Acum poti folosi aceasta ora la cel mai important proiect al tau, timp de o saptamana si  o sa fi uimit cat ai inaintat cu munca. Efectele sunt vizibile cel mai bine in timp.

Reducerea Stresului

Daca ai putea sa iti dau o ora in plus in fiecare zi ce ai face cu ea? Cred ca majoritatea dintre noi am alege ca aceasta ora sa o petrecem dormind, stand cu familia sau sa ne relaxam.

Acestea sunt lucrurile la care renuntam de obicei cand suntem constransi de timp sau cand incercam  sa facem mai multe decat este fizic posibil.

Proasta organizare a timpului duce la adunarea muncii pe care o amanam, la frustrare, lipsa de motivatie si la pierderea increderii in propriile forte. O astfel de perioada prelungita te face mai stresat si obosit cu consecinte evidente asupra sanatatii.

Acesta poate fi un cerc vicios de care scapam cu greu, dar nu fara consecintele mentionate anterior.

Dobandind tehnici de management al timpului vei reusi sa iti reduci stresul. Si vei reusi sa iti organizezi mai bine timpul. Aftel reusesti sa iti organizezi mai bine munca si vei din nou stapan pe propria viata si nu invers(cand munca iti consuma tot timpul).

 

Crearea unei balante intre servici si viata personala

Unul dintre obiectivele managementul timpului este sa iti creeze mai mult timp pentru lucrurile importante din viata ta. Ajungand la o balanta intre viata personala si munca. Trebuie sa tinem minte ca nu traim sa munci ci muncim sa traim. De aceea este important imbunatatim abilitatile de management al timpului, pentru a avea timp pentru noi si pentru cei apropiati nu doar pentru munca.