Training-uri si team building, asta ii asteapta pe angajati la servici

Cateodata ma gandesc ce usor (si poate cateodata plictisitor) le-a fost parintilor nostrii, care au lucrat intr-o fabrica au intr-un loc in care nu se schimbau foarte multe pe parcursul a cativa ani sau in unele cazuri zeci de ani. De ce zic asta? pentru ca mai nou la aproape orice loc de munca trebuie sa faci un training pentru noile lucruri care apar la servici. Parintii nostri erau destul de linistiti la servici, in idea ca stiau foarte bine ceea ce trebuiau sa faca si o faceau bine. Dar in lumea moderna, in care traim trebuie sa stim sa facem de toate la servici. Pana nu de mult un agent comercial putea fi aproape oricine, dar acum ai nevoie de un training de vanzari pentru a fi cu adevarat un agent comercial bun sau pentru a fi considerat pentru functia respectiva.

Sunt si lucruri bune care au aparut in ultimii ani la locul de munca, cum sunt team buildingurile, majoritatea acestor concepte sunt “importate” din strainatate. Team building-urile cred ca au ajutat multe persoane sa se integreze mult mai bine la locul de munca si mai ales cred ca au ajuta in relatia cu colegii de munca.

Companiile sunt constiente de faptul ca un angajat care se intelege foarte bine cu colegii, este un angajat fericit, care se va gandi de doua ori inainte de a pleca. De aceea tot mai multe  companii incearca sa isi fac propria cultura si incearca de asemenea sa gaseasca candidati care sa se identifice cu ea. Este multe mai usor sa investesti in pastrarea unui angajat bun, decat gasesti unul, chiar am observat ca partea HR-ul in Romania devine o adevarata industrie. Nu cred ca sunt firme importante in Romania care sa nu aloce bani pentru astfel de activitati. Sunt chiar companii specializate care ofera servicii de team building. Dar majoritatea companiilor mari, echipa de HR se va ocupa de astfel de activitati.